Yaşam

Fransa’nın En Güzel Plajları

Yazar Selin Bal

Akdeniz kıyılarındaki cıvıl cıvıl tatil beldelerinden, Atlantik Okyanusu’ndaki eşsiz doğal güzelliklere… Fransa’nın sahil şeritleri birbirinden güzel plajlarla dolu! Bu yaz tadını çıkarabileceğiniz en güzel plajları sizler için derledik.

Havalar ısındı, tatil mevsimi yaklaşıyor! Tatilinizi şimdiden mi planlıyorsunuz? Ya da hafta sonunu geçireceğiniz güzel bir plaj mı arıyorsunuz? İşte Fransa’nın en güzel plajları!

Notre-Dame Plajı, Porquerolles Adası

Plaj Notre-Dame, Île-de-Porquerolles

Fransa’nın güneyinde bulunan bu plaj, yakın zamanda European Best Destinations kurulu tarafından Avrupa’nın en güzel plajı seçildi. Berrak mavi sular, çam ağaçlarıyla çevrilince ortaya muhteşem bir manzara çıkıyor! Aynı zamanda adanın sakin koyları dalış yapmak isteyenler için de ideal.

Pampelonne Plajı, Saint-Tropez

Plaj Pampelonne, Saint-Tropez

Masmavi denizin, beyaz kumların ve yeşilin birleşimi olan bu koy, meşhur Saint-Tropez yarımadasında bulunmaktadır. 5 kilometreye yakın plajda, halka açık ve özel olmak üzere farklı bölümler mevcut. Dezavantajı ise ünü nedeniyle yazın çok kalabalık olması diyebiliriz.

Côte des Basques Plajı, Biarritz

Plaj Côtes des Basques, Biarritz

2015 yılında TripAdvisor kullanıcıları tarafından Fransa’nın en güzel plajı seçilen Côte des Basques, artık eskiden olduğu gibi saklı cennet değil. Ayrıca, rüzgarlı havalarda oluşan birkaç metre boyundaki Atlas dalgaları sörf severleri de mutlu ediyor. 

Calanque d’En-Vau Plajı, Marsilya

Calanque d'En-Vau, Marsilya

Aslında Marsilya ve Cassis bölgeleri arasında pek çok “calanque” bulunmaktadır. “Calanque”, yüksek kayalıklarla çevrili dar koylara verilen isimdir. Calanque d’En-Vau bunlardan sadece bir tanesi; fakat en görkemli kayalıklara ve en güzel plaja sahip olanı diyebiliriz. Ulaşım için zorlu yollar aşmak gerekse de güzel manzaraya karşı yüzdükten sonra hiçbir şeyiniz kalmaz! 

Grands Sables Plajı, Groix Adası

Plaj Grands Sables, Île de Groix

Grands Sables Plajı, beyaz kumları ve turkuaz suyuyla dikkat çeken bir güzellik. Ancak onu diğer plajlardan ayıran önemli bir özelliği daha var: Avrupa’da nadir görülen konveks plajlardan biridir. Konveks plajlar, plajın kıyı boyunca suya doğru kavisli bir şekle sahip olmasıdır. Bu özellik, genellikle sığ ve sakin denizlerde olur.

Renécros Plajı, Bandol

Plaj Renécros, Bandol

Öne çıkan özellikleri arasında ince kumlu oluşu ve rüzgardan korunaklı bir koyda yer alması bulunan bu plaj, Bandol tatil beldesinin en güzel plajlarından biri. Güneşin tadını tüm sezon çıkarmak isteyenler için cazip bir adres.

Paloma Plajı, Saint-Jean-Cap-Ferrat

Plaj Paloma, Saint-Jean-Cap-Ferrat

Paloma, güzel manzaralı koyları ve doğasıyla meşhur Saint-Jean-Cap-Ferrat’ın muhteşem plajlarından sadece bir tanesi! Harika fotoğraflar çekilebileceğiniz bu plaj, birçok turistik yere de yakın mesafede bulunuyor.

Hendaye Plajı, Hendaye

Plaj Hendaye

2017 yılında bölgedeki en güzel plaj seçilen Hendaye Plajı, Fransa’nın güneybatısında, Bask bölgesinde bulunmaktadır. Anglet, Biarritz, Bidart, Saint-Jean-de-Luz ve Ciboure gibi komşu sahil kasabalarını geçerek birinci olması dikkat çekiyor.

Calanque de Figuerolles Plajı, La Ciotat

Calanque de Figuerolles, La Ciotat

Manzaralarıyla meşhur La Ciotat’ta mutlaka uğranması gereken bir koy var, Calanque de Figuerolles! Ressamlar da sıkça bu plajı resmetmeye geliyor. Kolay ulaşılabilir olması nedeniyle çok kalabalık olabilir.

Korsika Adası Plajları: Palombaggia, Santa Giulia, Saleccia, Rondinara

Plaj Santa Giulia
Plage de Santa Giulia, Corse

Birçok göz alıcı plaja ev sahipliği yapan meşhur Korsika Adası’ndan bahsetmezsek olmaz! Listemizi sonlandırmadan önce adanın en çok rağbet gören birkaç plajına yer verelim istedik.


Bahsettiğimiz bu plajlar ve dahası, kendine özgü güzellikleriyle ziyaretçilerine farklı deneyimler sunmaktadır. Fransa’nın muhteşem sahil şeritleri, her zevke hitap ediyor diyebiliriz. Siz de Fransa’daki yaz tatili ve plaj deneyimlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin!

Fransa’ya gitmişken ülkenin dört bir yanındaki tarihi mirasları görmeden dönmek olmaz. Fransa’da mutlaka görmeniz gereken katedralleri derlediğimiz yazımıza göz atmayı unutmayın!

Yazar Hakkında

Selin Bal

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala