#İyiBilgi Yaşam

Fransa’da Gıda Yardımı Yapan Kurumlar

Yazar Selin Bal

Hangi şehirde yaşarsanız yaşayın, Fransa’da gıda yardımı yapan kurum bulabilirsiniz. Başlıcalarını sizler için derledik!

Fransa’da gıda yardımı ihtiyacı olan öğrenciler, iş arayanlar veya başka bir sebeple ekonomik durumu iyi olmayanlar: Size fayda sağlayacak bir içerik kaleme aldık.


Les Restaurants du Cœur

Fransa’da gıda yardımı denilince akla ilk gelen kurumun Les Restos du Cœur olduğunu söyleyebiliriz. Gerçekten de Fransa’nın her yerinde, yalnızca gelir durumunuz hakkında bilgi vererek haftalık gıda yardımından faydalanabilirsiniz. Üstelik yasal statünüzün ne olduğundan bağımsız bu imkandan yararlanmanız mümkün. 2022 yılı için belirlenen miktara göre, aylık geliri 667 eurodan düşük olan herkes bu hakka sahiptir. 

Daha fazla bilgi için : restosducoeur.org

Secours Populaire 

Eğer ay sonunu getirmekte zorlanıyorsanız ve yakınlarınızda bir Secours Populaire şubesi varsa, uğramadan geçmeyin! Sembolik bir ücret ödeyerek kayıt yaptırabileceğiniz kurumda, iki farklı şekilde yardım mevcut. Kurulan dağıtım noktalarında ihtiyaçlarınıza göre seçim yapabilir veya sizin için hazırlanan yardım paketlerini almaya gidebilirsiniz. 

Daha fazla bilgi için: secourspopulaire.fr

Secours Catholique

Kurumun her şubesinin kendi insiyatifine bağlı bir işleyişi var. Bazı şubeler haftalık gıda kolisi temin ederken bazıları size marketlerde kullanabileceğiniz bir alışveriş fişi verebilir. Eğer gittiğiniz şubede gıda yardımı bulunmuyorsa, sizi başka bir kuruma yönlendireceklerdir. 

Daha fazla bilgi için: secours-catholique.org

Société de Saint-Vincent-de-Paul (SSVP)

Kuruluşu çok eskilere dayanan bu kurum da Fransa’nın neredeyse her şehrinde bir veya birkaç şubeye sahip. Gelir durumunuzu açıklayan belgeleri inceleyip, en uygun yardım için sizi yönlendiriyorlar.

Daha fazla bilgi için: ssvp.fr

Linkee

Bu defa yalnızca Paris bölgesinde ve Bordeaux’da bulunan bir kurumdan bahsediyoruz. Linkee, hem israfla savaşmayı hem de ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi misyon olarak belirlemiştir. Fakat burada gıda yardımından faydalanabilmek için öğrenci olmalısınız. Kayıt yaptırmak için internet siteleri üzerinden form doldurmak gerekmektedir.

Daha fazla bilgi için: linkee.co


Bu kurumların yanı sıra, bulunduğunuz şehirdeki sosyal yardımlarla ilgili detaylı bilgi için belediyenizi ziyaret etmeyi unutmayın! Bazı belediyeler internet sitelerinde de sosyal yardım kuruluşlarına dair bilgiler vermekte. 

Sorularınız veya Fransa’da gıda yardımı yapan başka kurum tavsiyeniz varsa, yorumlarda bizimle paylaşmaktan çekinmeyin!

Yazar Hakkında

Selin Bal

1 Yorum

  • Merhabalar ben Türkiye’de Muş ilinde doğdum uyruğum Kürt çok zor şartlar altında babam bizi okutu. 8 kardeşiz babam hepimizi okutmak için elinden gelen herşeyi yaptı .Türkiye şartlarında bu çok zor yada bizim için zor oldu görüşümüz ,ırkımız yüzünden defalarca ırkçılığa uğradım uğradık hep mücadele ettim çünkü babam beni çok iyi yetiştirdi haksızlığa adaletsizliğe karşı tek başına kalsan dahi mücadele et hayatına mal olsa bile ben nerde olursam olayım haksızlığa karşı çıkarım bu benim içimde olan birşey hep insalara yardım etmek motive etmek onları daha iyi bir dünya olduğunu söylüyorum . Ama maalesef kendi ülkemde üniversitede çok kötü birşekilde haksızlığa uğradım sırf etnik yapımdan ,görüşümden dolayı siyasi görüşüm yüzünden faşistler tarafından insanlık dışı muamale gördüm. Anlatılacak çok şey var ama dil hepsini anlatamıyor yazsan dahi o hissini anlayamazsın . Şuan fransadayım çok zor süreçler geçiriyorum elimden tutacak kimsem yok ben okumak istiyorum yardıma çok ihtiyacım var

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala