#İyiBilgi Yaşam

Fransızların Tükettiği Bahar Sebze ve Meyveleri

Yazar Sıla

Fransızların Mayıs ayında yemeyi en çok tercih ettiği sebze ve meyveleri sizler için nefis tariflerle birlikte derledik.

Fransızların mutfak alışverişi konusunda çok titiz davrandıkları bir gerçek. 2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre, Fransızların %81’i mevsim meyve sebzesi satın almaya oldukça özen gösteriyor. Gelin Mayıs ayında Fransızlar neler tüketiyor, birlikte keşfedelim!

Rhubarbe

Avrupa’da 16. yy’da tanınan rhubarbe (rheubarbarum) Latince’de “barbar kökü” anlamına geliyor. Nisan-Temmuz arasında yetişen bu ekşimtırak bitkinin sadece yeşil-kırmızı gövdesi yeniyor.

Restoranlarda tart ve kompostosuna bolca rastlayabilirsiniz, kaçırmayın!

Asperges

Baharın sofralardaki habercisi asperges (kuşkonmaz) yeşil, beyaz ve mor renkleriyle rafları süsler. Val de Loire, Güney ve Alsace bölgesinde yetişen asperges daha çok hollandez ve vinaigrette sos ile beraber tüketiliyor.

Fenouil

Esasen Akdeniz havzasından dünyaya yayılan fenouil, antik çağlarda tedavi amaçlı için kullanılmış. Zamanla anasonlu aroması ve hoş kokusuyla popülerlik kazanan fenouil, bugün salatalarda çiğ ya da pişirilerek tüketiliyor.

Fraise

Market raflarında çilek görünce hangimizin gözleri ışıldamadı ki? Fransızların da öyle olsa gerek ki ülkede yılda 55.431 ton çilek toplanıyor. En büyük üreticiler ise Nouvelle-Aquitaine, Auvergne-Rhône-Alpes ve Côte d’Azur bölgeleri.

BONUS

Sebzelere olan aşkıyla bilinen Michelin yıldızlı şef Alain Passard’ın rhubarbe’ı taze soğanla birlikte yorumlayış şekline bakar mısınız? Gel de hayran olma!

Yazar Hakkında

Sıla

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala