#İyiBilgi Fransızca

Fransızca Öğrenmek İçin Alternatif Yöntem

Yazar Sıla

Sosyal medyada vakit geçirirken aynı zamanda Fransızca öğrenmek istemez misiniz?

Fransızca Öğrenebileceğiniz Instagram Hesapları

“Fransızca öğrenmek zor mu?” “Nasıl olacak şimdi, nereden başlamak gerekir?” dediğinizi duyar gibiyim. İnternette de geçmiş aramalarınız “Sıfırdan Fransızca öğrenmek” “Fransızca öğrenmek için kitap tavsiyeleri” değil mi?

Son Kararınız

Tüm araştırmalarınızın üzerine tercihinizi Fransızca dil kursuna gitmekten yana kullandınız. Dolayısıyla tonlarca para döktükten sonra ışıklar şehri Paris’te bir hafta geçirmek üzere Fransa’ya geldiniz. Eyfel Kulesi’ni parmaklarınızın arasına alıp fotoğrafınızı çekindiniz. Daha sonra restoranda beef stroganoff siparişinizi verip yan masada konuşulanlara kulak kabartıyorsunuz. Ama eyvah! O da ne? Ne konuştuklarını asla anlamıyorsunuz.

Endişelenmeyin

Fransızca öğrenmeye başladığımızda en çok karşılaştığımız sorunlardan biri de konuşma ve yazı dili arasındaki farklılıktır. Bu durum sokakta ve okulda kullanılan kelimelerin farklı olmasından veya daha önce duymadığımız lokal telaffuzlardan kaynaklanır.

“Okulda bize bunu öğretmediler!”

Çareyi bol bol dizi ve film izlemekte aramak sizin için doğru yollardan birisi olacaktır. ( bkz. Fransız yapımı Netflix dizileri). Bunun yanı sıra hatırlatmak isteriz ki Instagram da sadece fotoğraf paylaşımı yapmaya yaramıyor. Bazı Instagram hesapları, ücretsiz Fransızca öğrenmek için faydalı bir yöntem. Günlük Fransızca cümle kalıpları paylaşan bu hesaplar Fransızca öğrenmek için harika bir yöntem.

O hesapların ilki!

instagram.com/francaisavecpierre

Günlük konuşma dilinden kalıpları, sık yapılan hataları, minik grammar bilgilerini diyalog içinde öğreten eğlenceli bir hesap. Ritmi ve kelime dağarcığı, yeni başlayanları zorlayabilir olsa da, orta seviyedeyseniz her gün en az bir yeni bilgi öğreneceğinizin garantisini veriyoruz 🙂

Off! Bu hesaplar ders görüyorum havası veriyor diyorsanız:

instagram.com/Ohlalafrenchcourse

Eğlenerek Fransızca öğrenmek isteyenler buraya ! Espiritüel karakteriyle Manon’u bir gün baguette tutarken, bir gün mariniere giyerken, bir gün croissant tarifi verirken görebilirsiniz. Manon’u izlerken sıkılmak yok !

Komedyen misin yoksa Fransızca mı öğretiyorsun (!)

instagram.com/encorefrenchlessons

Fransızların sayı isimlendirmelerinden bazı komik telaffuzlara, aynı fonetiğe sahip kelime gruplarına -sens, cent, sang / verre, vert, vers- kadar bir çok absürtlükle dalga geçerek bize Fransızca’yı sevdiriyor, sevdirirken de öğretiyor. Bazı videolardaki Fransızların dillere destan İngilizce Aksanı’nın kulaklarınızın pasını silececeğine eminim.

Kısa ve öz !

instagram.com/acupoffrench

İsminden de anlaşıldığı gibi kısacık kuplelerle sizi sokağa hazırlayan faydalı bir hesap. Buradan öğrendiğiniz kalıplar, bir zaman sonra günlük hayattaki refleksleriniz haline gelmeye başladığında, bir bakmışsınız olaya Fransız kalışınız yerle yeksan olmuş!


Adeta bir dil kursu !

instagram.com/frenchschooltv

Gelelim listemizin en “ciddi” hesabına. Ciddi çünkü beyefendi her ne kadar güler yüzlü de olsa ,bir dil kursu edasında, içeriklerini genelde DELF odaklı hazırlıyor. Fransızca sınavına hazırlanıyorsanız eşsiz bir bilgi kaynağı olacak.

Bu liste bizim radarımıza giren hesaplardan yalnızca birkaç tanesi! Birini takip etmeye başladığınızda Instagram size benzeri yüzlercesini tavsiye ediyor. İçlerinde beklentinizi karşılayacak en az bir hesap bulmanızı umuyoruz!

Ayrıca bir başka keyifli yöntem olan “Aktif Kitap Okuma Yöntemi ile Fransızca Öğrenmek” başlıklı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Yazar Hakkında

Sıla

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala