#İyiBilgi Yaşam

Lezzetine Doyulmayan Fransız Sandviçleri

Bu güzel havalarda sevdiklerinizle yapacağınız keyifli pikniklerinize eşlik edecek lezzetli Fransız sandviçleri sizin için derledik.

Her daim ilgi çeken zengin bir mutfak: Fransız mutfağı. Ratatouille’dan Foie Gras’ya birçok kendine özgü yemekle dünya mutfakları arasında kendine yer bulmuştur. Daha önce de sıkça bahsettiğimiz bu mutfağa bugün başka bir yerden bakalım: Fransız sandviçleri.

1. Croque Monsieur / Croque Madame

Bu listenin en popülerlerinden biri hiç şüphe yok ki Croque Monsieur. Bir çeşit tost olarak değerlendirebileceğimiz bu sandviçi hazırlamak için iki kızarmış ekmeğin arasında jambon ve peynir koyulur. Üstüne ise beşamel sos sürülür ve rendelenmiş peynir serpiştirilir. Bu şekilde tavada veya fırında ısıtılan sandviçi sıcakken tüketmek idealdir.

Croque Monsieur

Tabii bu “Monsieur”nün bir de “Madame”ı var. Croque Madame, tıpkı Croque Monsieur gibi jambon ve tercihen emmental peyniri ile hazırlanır. Ancak Croque Monsieur’den farklı olarak üstüne yumurta kırılır. Üstündeki bu yumurtanın, tostun üstünü kadınların taktıkları şapka gibi örtmesi sebebiyle bu tostun Croque Madame diye adlandırıldığı söylenir.

Croque Madame

2. Jambon-Beurre / Jambon-Fromage

Çok basit olmasına rağmen lezzetiyle büyüleyen bir sandviç: Jambon-Beurre. Fransız mutfağından bahsediyorsak baget ve tereyağı mutlaka kendine yer bulacaktır. Bu sandviç de baget ekmeğine sürülen bolca tereyağından ve jambondan oluşuyor.

Jambon-Beurre

Jambon Fromage ise taze ve çıtır çıtır bagetin arasına koyulan jambon ve peynir ile hazırlanıyor. Hazırlaması birkaç dakikanızı alacak bu lezzetler kesinlikle pikniğinize lezzet katacak.

Jambon-Fromage

3.Sandwich à la Merguez

Çıta gittikçe yükseliyor. Sırada “French Hot Dog” da denilen Merguez sandviçi var. Taze bagetin içine yeni kızarttığınız Merguez sosisi ile birlikte kırmızı soğan, domates, yeşillik ve tercih ettiğiniz sosları ekleyin. İsteğe bağlı olarak kızarmış patates, turşu gibi sevdiğiniz sandviç malzemelerini de ekleyebilirsiniz. Merguez henüz soğumadan tüketmenizi öneririz.

Merguez Sandviç

4.Pan Bagnat

Karşınızda yaz aylarının vazgeçilmezi, Nice’in geleneksel sandviçi Pan Bagnat! Adı “Yıkanmış ekmek” anlamına gelen “Pain baigné”den türemiştir. Bunun sebebi ise malzemeleri koymadan önce yuvarlak sandviç ekmeğinin zeytinyağı ve sarımsak ile ıslatılmasıdır. Bu işlemin ardından yine Nice’e özgü Niçoise salatasının malzemeleri ekmeğe doldurulur. Bu salatanın malzemeleri arasında ton balığı, yumurta, yeşillikler, domates, zeytin ve soğan vardır. Buzdolabında bir süre dinlendikten sonra afiyetle yemeye hazır olur.

Pan Bagnat

5.Tartine

Açık sandviç de diyebileceğimiz Tartine, tam bir özgür yaratıcılık ürünü. Bir dilim ekmeğin üzerine istediğiniz malzemelerle oluşturabilirsiniz. İster reçeller ve meyveler ile tatlı, ister somon füme ve peynirler ile tuzlu… Sonsuz tartine kombinasyonu mevcut. Bu yüzden de yanınıza alacağınız çeşitli malzemeler ve ekmek dilimleriyle çeşit çeşit tartineler oluşturarak eğlenceli ve lezzetli bir piknik aktivitesi yaratabilirsiniz. Farklı lezzet kombinasyonları sizi bekliyor!

Sandviçlerimiz hazır. Ancak pikniğimizi nerede yapacağız? Paris’teki en güzel parkları derlediğimiz yazımıza göz atmayı unutmayın!

Ayrıca Fransız sandviçleri beni kesmedi diyorsanız Fransız mutfağını daha detaylı incelediğimiz yazımız sizleri bekliyor!

Bon Appétit!

Yazar Hakkında

Beyza Özdemir

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala