Yaşam

Paris Çevresinde Günübirlik Gezilecek Yerler

Yazar Sıla

Paris güzel, hoş ama biraz farklılık mı arıyorsunuz? Paris çevresinde günübirlik gezebileceğiniz yerlerden bazılarına göz atmaya ne dersiniz?

Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Lüksemburg Bahçesi… Paris’teki belli başlı bütün turistik noktaları ziyaret ettiniz, sosyal medyada paylaşacağınız bütün fotoğrafları çektiniz. Bu adımlar tamamsa, biraz da Paris civarını keşfetmeye ne dersiniz? İşte sizin için Paris çevresinde günübirlik gezilecek 5 yer!

Versailles Sarayı

Versay Sarayı

Av köşkü, kraliyet sarayı ve müze… Elbette ki bu listenin başında Versailles (Versay) Sarayı’ndan bahsetmeden geçemezdik. Dünya kültür mirasının en ünlü anıtları arasında yer alan Versay Sarayı, Fransız İhtilali’ne kadar ülkenin yönetildiği idari merkez olarak hizmet etmiştir. Güneşli bir günün tadını çıkarmak için Versay bahçelerinden daha ideal bir durak bilmiyoruz!

Toplu ulaşımla gelmek isteyenler, RER C ile Versailles Château Rive Gauche durağında inerek 10 dk yürüyebilir. Yolculuk süresi trene nerden bindiğinize bağlı olarak 1 saat civarında sürebilir.

Fontainebleau Sarayı

Fontainebleau Sarayı’nın ünlü spiral merdivenleri

Versay’daki kalabalığa girmek istemeyenler için Fontainebleau ideal bir alternatif. Bu saray, Fransız rönesansı stilindeki iç dizaynı ve eşsiz güzellikteki mobilyaları ile yüzyıllar boyunca Fransız krallarının en güzide mekanıydı. Hatta öyle ki, içerisinde 18. yüzyıl kraliyet mobilyalarını hala oldukları yerde görebilirsiniz.

Kendi aracınızla Paris’ten 1 saat içinde ulaşabilirsiniz. Toplu ulaşımla gitmek için Gare de Lyon’dan Transilien R hattına binmeniz gerekiyor. Yolculuk, yaklaşık 40 dk sürüyor.

Fontainebleau Sarayı’ndan şehir merkezine gitmek için 1 numaralı otobüsü kullanabilirsiniz. Yolculuk yaklaşık 15 dk sürüyor.

Loire Vadisi

Château de Chenonceau, Loire Vadisi

Şatolar Vadisi olarak da bilinen Loire Vadisi, Fransa’nın başlıca turistik yerlerinden biridir. Bölgede yaklaşık 3000 şatonun bulunduğu söyleniyor. Diğer taraftan, “Fransa’nın bahçesi” olarak bilinen bu bölge, mimari mirası ve Amboise, Montsoreau, Bloi, Chinon, Orléans, Saumur ve Tours gibi tarihi kentleriyle dikkat çekiyor.

Unutmadan, buraya kadar gitmişken Loire şaraplarını tatmayı da ihmal etmeyin!

Kendi aracınız varsa Paris’ten 2 saat içinde ulaşmanız mümkün -ya da birçok Fransızın yaptığı gibi, Paris’ten trene atlayıp bölgeyi bisikletle de keşfedebilirsiniz!

Mont St. Michel

Mont St Michel, kayalık bir adanın tepesinde gelgitler sayesinde inşa edilen bir ortaçağ manastırıdır. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği bu manastırı ziyaret ettiğinizde ününün nereden geldiğini anlayacaksınız.

Mont St. Michel’e kendi aracınızla gitmek en pratik yöntem zira buraya Paris’ten direkt tren bulunmuyor. Ancak otoparkın ücretli olduğunu hatırlatalım.

Manastırı araçla ziyaret etmenin mümkün olmadığını ve sportif bir yürüyüşün sizi beklediğini de hatırlatmış olalım!

Normandiya Çıkarması Anıtları

Omaha Beach

6 Haziran 1944 tarihinde Müttefik Kuvvetlerin Normandiya Sahili’ndeki çıkarması İkinci Dünya Savaşı’nın sonunu getiren hamle olmuştu. Günler boyunca Nazilerle kanlı çatışmalara sahne olan bu sahillerde yüzbinlerce asker hayatını kaybetti.

Hayatını kaybedenlerin anısına ve o günlerde yaşanan vahşeti hatırlamak için Normandiya sahillerinde birçok anıt yer alıyor. Hiç kuşkusuz bunlardan en ünlüleri Utah, Omaha ve Juno Beach.

Aynı zamanda Normandiya’ya Paris’ten en yakın şehir sayılabilecek Caen’da devasa bir İkinci Dünya Savaşı Anıt Müzesi yer alıyor.

Paris’ten Caen’a trenle 2 saat süren bir yolculuk sonrasında ulaşabilirsiniz. Buradan kiralayacağınız bir arabayla sahilleri ziyaret etmek en ideal seçenek olacaktır. Bunun dışında kendi aracınızla gelmeniz de elbette mümkün!

Paris’ten günübirlik gidilebilecek yerlerden 5 tanesini sizler için derledik! Biraz daha vaktiniz varsa ve sıcaklardan bunaldıysanız, belki Fransa’nın en güzel plajlarına bile göz atmak isteyebilirsiniz!

Peki, Paris dışında geçirebileceğiniz bir gününüz olsaydı, siz nereye giderdiniz? 🙂

Yazar Hakkında

Sıla

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala