Gündem Kültür Sanat

Fransa’da Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (27 Eylül 2023)

Fransa’da bu hafta vizyona giren filmler ile karşınızdayız. İşte Dogman’den Club Zéro’ya, birbirinden merak uyandırıcı filmler.

Bu hafta vizyona giren filmler ile karşınızdayız. Özellikle Cannes Film Festivali’nin resmî seçkisinde yarışan Club Zéro ve Luc Besson’un Dogman filmi bu haftanın ilgi ile beklenilen filmleri arasında. Diğer yandan Gasteniz yazarı olarak naçizane benim bu hafta en çok merak ettiğim film ise Romanyalı yönetmen Radu Jude’un “Dünyanın Sonundan Çok Fazla Şey Beklemeyin”!

Club Zéro (Jessica Hausner)

Cannes Film Festivali seçkisinde yer alan bu filmde, bir öğretmen seçkin bir okuldaki pozisyonu kabul eder. Beş öğrenciyle yakın bir bağ kurar ancak bu ilişki sonunda tehlikeli bir hal alır.

Dogman (Luc Besson)

Birçok önemli filme imza atmış, en çok da Léon ile tanınan Luc Besson’un son filmi. Dogman, hayattan yara alan bir çocuğun, köpeklerinin sevgisi sayesinde kurtuluşu bulmasının inanılmaz hikayesini anlatıyor.

Le procès Goldman (Cédric Kahn)

Kasım 1975’te, biri iki eczacının ölümüyle sonuçlanan dört silahlı soygun nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ekstrem sol aktivist Pierre Goldman’ın ikinci davası başlar. Goldman, bu son olayda masum olduğunu açıklar. Ardından birkaç hafta içinde entelektüel solun simgesi haline gelir. Genç bir avukat olan Georges Kiejman onu savunur. Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu film, Fransa’nın yakın tarihini anlamak için oldukça önemli.

The Creator (Gareth Edwards)

İnsan ırkı ile yapay zeka arasında gelecekteki bir savaş şiddetlenir. Bu esnada eski özel kuvvetler ajanı Joshua, gelişmiş yapay zekanın yakalanması zor mimarı olan Yaratıcı’yı yakalayıp öldürmek üzere işe alınır.

N’attendez pas trop de la fin du monde (Radu Jude)

Yepyeni ve orijinal bir sinema diliyle filmler yapan Radu Jude’un son filmi “Dünyanın Sonundan Çok Fazla Şey Beklemeyin”, bu hafta vizyona girenler arasında en çok beklenen filmlerden!

Prodüksiyon asistanı Angela, çok uluslu bir şirketin görevlendirdiği işyeri güvenliği konulu bir reklam çekimi için Bükreş şehrini dolaşır. Bu “Doğu’nun Harikalar Diyarı”nda Alice, yorucu gününde şunlarla karşılaşır: büyük girişimciler ve gerçek tacizciler, zenginler ve fakirler, ciddi engelli insanlar ve seks partnerleri, dijital avatarı ve unutulmuş eski bir filmden çıkan başka bir Angela, bir kedi ve hatta Çılgın Şapkacı’nın saati…

Bu hafta vizyona giren diğer filmler ise şöyle :
  • Au Clémenceau (Xavier Gayan)
  • Caillou, chou, hibou (Ana Chubinidze, Lilit Altunyan, Jaimeen Desai)
  • Ciné-Guérillas : Scènes des archives Labudovis (Mila Turajlic)
  • Coup de chance (Woody Allen)
  • Jeune cinéma (Yves-Marie Mahé)
  • Nouveau départ (Philippe Lefebvre)
  • Poisson rouge (Hugo Bachelet, Clément Vallos, Matthieu Yakovleff)
  • Self-Fiction, Self-Migration (Fabienne Le Houérou)
  • We Have a Dream (Pascal Plisson)

Ayrıca geçen haftanın filmlerini hatırlamak isteyenleri şöyle alalım:

Her hafta vizyona giren filmlerden haberdar olmak için takipte kalın!

Kaynakça:

http://www.cinedi.com/

Yazar Hakkında

Tuğçe Karabacak

1 Yorum

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala