Gündem Kültür Sanat

Fransa’da Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (20 Eylül 2023)

Les feuilles mortes d'Aki Kaurismäki

Fransa’daki sinefillerin dikkatine! İşte sizin için hazırladığımız haftalık vizyon filmleri listesi.

Bu hafta da vizyona giren filmler listemizle karşınızdayız. Bu haftanın filmleri arasından en önemlileri, Cannes Film Festivali’nde ödül alan L’arbre aux papillons d’or ve Les feuilles mortes! İşte bu iki harika film ve Fransa’da vizyona giren diğer filmler!

Acide (Just Philippot)

15 yaşındaki Selma, ayrılan ebeveynleri Michal ve Élise’nin arasında gidip gelerek büyür. Bu sırada Fransa’nın üzerini asidik ve yıkıcı yağmur bulutları örtmektedir. Yakında çökecek bir dünyada, bu parçalanmış aile, iklim felaketiyle yüzleşmek ve ondan kaçmaya çalışmak için bir araya gelmek zorunda kalacaktır. Ekolojik sorunları bireysel hikayeler ile birleştirerek ortaya koyan bu film, distopik özellikler taşısa da çok uzak olmayan bir geleceği anlatıyor.

Comme une louve (Caroline Glorion)

Gerçek bir hikayeden esinlenilen bu film, kendine güveni olmayan 26 yaşındaki Lili’nin üç çocuğunu tek başına büyütme hikayesini anlatıyor. Sosyal hizmetler, çocukların yanlış şekilde büyütüldüğü gerekçesi ile çocuklarını Lili’nin elinden alır. Büyük bir çöküş yaşamasına rağmen, etrafındaki güçlü kadınlarla Lili, ailesini yeniden inşa etmek için kararlı bir savaşa girişir. Türkçe’ye “Kurt Gibi” şeklinde çevirdiğimiz filmin adı Clarissa P. Estés’in “Kurtlarla Koşan Kadınlar” kitabını akla getiriyor.

Déserts (Faouzi Bensaïdi)

Mehdi ve Hamid, Kazablanka’da bir tahsilat acentesinde çalışırlar. Kurnaz ikili, borç içinde yüzen ailelerden para koparmak amacıyla Fas’ın güneyindeki uzak köylerde dolaşır. Doğulu bir Western hikayesi olan “Çöller” filmi, Mağrip sinemasında benzerini pek fazla görmediğimiz bir dramatik komedi olarak bu haftanın ilgi çekici filmlerinden.

Follia (Charles Guérin Surville)

Bir kazanın ardından bir yönetmen, gerçekliğin parçalarını yeniden bir araya getirmeye çalışır. Yavaş yavaş tek amacının kaybettiği aşkını sürekli olarak yeniden canlandırmak olduğu anlaşılır.

L’arbre aux papillons d’or (Pham Thien An)

Erkek kardeşinin eşinin, Saygon’da bir motosiklet kazasında ölmesinin ardından Thien’e, onun küllerini memleketlerine götürme görevi verilir. Kazadan mucizevi bir şekilde kurtulan 5 yaşındaki yeğeni Dao’yu da yanına alan Thien, Vietnam kırsalının mistik manzaraları arasında, yıllar önce ortadan kaybolan ağabeyini aramak için inancına derinden meydan okuyan bir yolculuğa çıkar. “Altın Kelebek Ağacı”, Cannes Film Festivali’nde bu yıl Caméra d’Or ödülüne layık görülen kaçırılmayacak bir başyapıt !

Les feuilles mortes (Aki Kaurismäki)

İki yalnız insan bir gece Helsinki’de tesadüfen tanışır. Her ikisi de ilk, tek ve son aşkını diğerinde bulmaya çalışır. Ancak hayat, mutluluğu arayanların yoluna engeller koyma eğilimindedir. 2023 Cannes Film Festivali’nde Jüri ödülünü alan bu filmi şiddetle tavsiye ederiz!

Bu hafta vizyona giren diğer filmler ise şöyle :

  • Capitaines ! (Nicolas Hu, Noémi Gruner, Séléna Picque)
  • Je t’aime moi non plus (Serge Gainsbourg)
  • La petite (Guillaume Nicloux)
  • Last Dance! (Delphine Lehericey)
  • Mise au vert (Yohann Charrin)
  • Zou (Claire Glorieux)

Bu hafta Fransa’da vizyona giren filmler bu şekilde. Siz bu filmler arasından hangilerini izlemeyi düşünüyorsunuz?

Sinemayla kalın! 


Son olarak, Fransa’da geçen hafta vizyona giren filmleri derlediğimiz yazımıza göz atmayı unutmayın. Ayrıca her hafta vizyona giren filmlerden haberdar olmak için takipte kalın!

Kaynakça :

http://www.cinedi.com/

https://www.allocine.fr

Yazar Hakkında

Tuğçe Karabacak

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala