Gündem Kültür Sanat

Fransa’da Bu Hafta Vizyona Giren Filmler! (13 Eylül 2023)

Fransa’daki sinefillerin dikkatine! İşte sizin için hazırladığımız bu hafta Fransa’da vizyona giren filmler listesi.

Türkiye’den farklı olarak Fransa’da her çarşamba yeni filmler vizyona giriyor. İşte meraklısına, Sinemanın doğduğu ve aynı zamanda dallanıp budaklandığı Fransa’da vizyona giren filmler!

Fransa’da her hafta ortalama 12 ila 20 film vizyona giriyor. Biz de sizin için bu hafta çıkan en önemli filmleri derledik. Her çarşamba bu listeye göz atmayı unutmayın!

1- Le livre des solutions

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan) filmiyle tanınan Michel Gondry’nin son filmi “Çözümler Kitabı” bu hafta vizyona giren en önemli filmler arasında. Yönetmenin alter egosunu temsil eden Marc, filmini bitirmek için ekibiyle birlikte küçük bir köye, teyzesinin evine kaçar. Yaratıcılığını artırmak amacıyla, bipolarlığı için kullandığı ilaçları bir anda bırakır ve onu tuhaf bir kaosa sürükleyen milyonlarca fikir bulur. Ardından, bu süreçte yaşadığı tüm sorunların çözümü olabilecek pratik tavsiyelerin yer aldığı ‘Çözümler Kitabı’nı yazmaya başlar. 

Sinemayı ve üretmeyi seven herkesin izlerken keyif alacağı bu filmi şiddetle tavsiye ederiz. 

2- Le Grand Chariot

Fransız sinema tarihinin önemli isimlerinden Philippe Garrel’in son filmi Le Grand Chariot, bir aile hikayesidir. Büyük ayı takımyıldızının bir kısmını oluşturan Grand Chariot ismine gönderme yapılan film, kuklacı bir ailenin hikayesini anlatmaktadır. Birlikte kurdukları Grand Chariot adında kukla tiyatrosunda bir gün gösteri sırasında baba hayatını kaybeder ve çocuklarını yalnız bırakır. 

3- Un métier sérieux

Doktorlar üzerine yaptığı üçlemeden sonra öğretmenler üzerine bir film yapan Thomas Lilti, bu filmde, mesleğin ve zorluklarının adil bir portresini çiziyor. Öğretmenlerin özel ve mesleki hayatlarının iç içe geçmişliğini net bir şekilde tespit ediyor. Bir okul yılının, şefkat ve empatiyle yürütülen, meslekleri ateşleyebilecek acı-tatlı bir öyküsü…

4- Mystère à Venise

Türkçeye “Elmayı Yılan Isırdı” adıyla çevrilen Agatha Christie’nin “Hallowe`en Party” adlı kitabının uyarlaması olan bu filmde yönetmen Kenneth Branagh, emekli olan ve Venedik’te yaşayan dedektif Hercule Poirot’nun peşini bırakmayan gizemleri anlatıyor. 

Vizyona giren diğer filmler ise şöyle:

  • Colargol, l’ours qui chante  (Tadeusz Wilkosz, Jadwiga Kudrzycka, Krystyna Dobrowolska) 
  • L’été dernier  (Catherine Breillat)
  • L’océan vu du cœur  (Marie-Dominique Michaud, Iolande Cadrin-Rossignol) 
  • La hija de todas las rabias  (Laura Baumeister de Montis) 
  • La nonne II  (Michael Chaves) 
  • Les secrets de la princesse de Cadignan  (Arielle Dombasle) 
  • Loup y es-tu ?  (Clara Bouffartigue) 

Siz bu filmlerden hangilerini izlemeyi dört gözle bekliyorsunuz?


Son olarak, Fransız sinema tarihinin en iyi 17 filmini derlediğimiz listeye göz atmayı unutmayın! Ayrıca izleyince Paris’te hissettirecek filmlere de bakmadan geçmeyin.

Sinemayla kalın! 

Kaynakça:

https://www.la-croix.com/culture/Le-Livre-solutions-Le-Grand-Chariot-metier-serieux-sorties-cinema-13-septembre-2023-09-13-1201282520#:~:text=%C2%AB%20Le%20Livre%20des%20solutions%20%C2%BB%2C%20de%20Michel%20Gondry%2C%20%C2%AB,vus%20pour%20vous%20cette%20semaine

Yazar Hakkında

Tuğçe Karabacak

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala