Gündem Kültür Sanat

Paris’te Halloween İçin Etkinlik Fikirleri

Yazar Selin Bal

Halloween için Paris ve çevresinde birbirinden güzel etkinlikler keşfetmeye ne dersiniz? Parc Astérix, Château de Chantilly ve dahası… Sizin için bazı adreslerin Cadılar Bayramı’na özel konseptlerini derledik.

Bildiğiniz gibi Paris yılın her dönemi birbirinden renkli partilere ev sahipliği yapıyor. Elbette Cadılar Bayramı kutlamak için de Paris ve çevresinde müthiş adresler mevcut. Halloween tam olarak 31 Ekim gecesi olsa da birçok etkinlik ekim ortalarında başlıyor. Hatta kasım başına kadar devam eden etkinlikler de oluyor. Gelin birlikte hem Parislilerin hem turistlerin tadını çıkarabileceği etkinliklere göz atalım! 

Disneyland Paris

1 Ekim’den 5 Kasım’a kadar Disneyland daha da eğlenceli bir parka dönüşüyor. Dev balkabakları, Disney’in kötü karakterleri, sevimli küçük hayaletler… Büyüleyici dekoru çocukları olduğu kadar yetişkinleri de ürpertiyor! 

Ayrıca Disneyland, 31 Ekim gecesine özel saat 22:00 yerine 23:00’e kadar Cadılar Bayramı kutlamalarını sürdürecek. 

Halloween döneminde bilet fiyatları: 
1 park girişi için yetişkin 99€, çocuk 91€ (12 yaşa kadar)
2 park girişi için yetişkin 124€, çocuk 116€

Parc Astérix 

30 Eylül’den 5 Kasım’a kadar etkinlikler düzenleyen Parc Astérix’te de Cadılar Bayramı’nın tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik 14, 21, 28, 29, 30, 31 Ekim ve 4 Kasım tarihlerinde saat 19:00’dan gece 01:00’e kadar geçerli bilet seçeneği de mevcut! Bu tarihler dışında park saat 18:00’de kapılarını kapatıyor.

Normalde parka rezervasyonsuz giriş mümkünken Halloween için yoğun ilgi olacak tarihlerde rezervasyon zorunlu oluyor. 28, 29, 30 ve 31 Ekim tarihlerinde gitmeyi planlıyorsanız önceden rezervasyon yaptırmayı unutmayın!

Bilet fiyatları:
Gündüz girişi için yetişkin 51€, çocuk 48€
Cadılar Bayramı’na özel gece girişleri için 46€

Paradox Museum

Çeşitli illüzyonlarla zihinleri allak bullak eden bu müzenin Cadılar Bayramı konsepti de denemeye değer. Algılarınızdan şüphe etmek istiyorsanız, 11 Ekim’den 8 Kasım’a kadar müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca 31 Ekim gecesinde saat 18:00’den 23:00’e kadar tüm ziyaretçiler için çeşitli performanslar, ikramlar ve yüz boyama olacak. 

Bilet fiyatları: 
Yetişkin 27€, öğrenciler ve 18 yaş altındakiler için 22€

Château de Chantilly

Bu büyüleyici şatoyu bir de karanlıkta keşfettiğinizi düşünün! Rehber eşliğindeki tur boyunca, dağıtılan el fenerleriyle şatonun gizemli odaları keşfediliyor. Ziyaretçileri bekleyen bazı sürprizler nedeniyle hassas olanların gelmesini tavsiye etmiyorlar! Ayrıca, çocukların 7 yaş üzerinde olması gerekiyor. Ziyaretler 20 Ekim – 4 Kasım arası, saat 19:00’dan 22:15’e kadar 45 dakikalık turlar halinde organize ediliyor. 

Bilet fiyatları: 
Tam bilet 15€, indirimli bilet 12€ 

Musée Rodin

Rodin Müzesi 31 Ekim gecesine özel “Bienvenue en Enfer” yani Cehenneme Hoş Geldiniz isimli bir etkinlik düzenliyor. Gecenin konseptine göre, cehennemin kapıları açılıyor ve müzede saklı tutulan lanetliler kaçıyor! Dante, Shelley, Lovecraft gibi isimlerin fantastik hikayelerini dinlerken anlatılanları canlandıran dansçıları izleme fırsatınız olacak. Saat 19:00’dan 23:00’e kadar açık olacak müzeye ziyaretler 30 dakikalık aralıklarla yapılacak.

Bilet fiyatları:
Tam bilet 27€, indirimli bilet 12€


Biz hem çocukların hem yetişkinlerin tadını çıkarabileceği birkaç etkinlikten söz ettik. Tabii bahsettiklerimiz dışında daha pek çok yer Cadılar Bayramı’na özel konsept hazırlıyor. Musée de l’Illusion, France Miniature, Jardin d’Acclimatation ve dahası…

Ekibimizden Tuğçe Karabacak’ın sizin için derlediği Halloween’de Size Eşlik Edecek 10 Fransız Filmi listesine göz atmayı unutmayın!

Yazar Hakkında

Selin Bal

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala