Gündem Kültür Sanat

Fransa’da Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (25 Ekim 2023)

Her çarşamba olduğu gibi bu hafta da sizin için hazırladığımız vizyona giren filmler seçkimiz sizlerle!

Vizyona giren filmlerin yoğun olduğu bu haftada, restore edilip gösterime giren birkaç eski filmin yanında Testere X gibi uzun yıllar süren bir serinin son filmi de gösteriliyor. Ayrıca, Chambre 999 gibi sinemanın ontolojisi üzerine düşündüren bir film ve birçok ilgi çekici kurmaca film beyaz perdede seyirci ile buluşuyor.

Chambre 999 (Lubna Playoust)

“Sinema kaybolmaya yüz tutmuş bir dil mi, ölecek bir sanat mı?” : Wim Wenders bu soruyu 1982’de CHAMBRE 666’da on altı yönetmen arkadaşına sordu. Kırk yıl sonra Lubna Playoust aynı soruyu o yıl Cannes’da bulunan 30 yönetmene soruyor.

Sissi & moi (Frauke Finsterwalder)

İmparatoriçe Sissi, Akdeniz maceralarında kendisine eşlik etmesi için nedime olarak Irma’yı seçer. Irma, bu eksantrik ve özgürlüğü seven imparatoriçeyi hızla uysallaştırmayı başarıyor gibi görünür. Ancak Bavyera’ya döndüklerinde boğucu gelenekler, arkadaşlıklarını sınar.

Anatomie d’une chute filmiyle usta oyunculuğunu sergileyen Sandra Hüller, bambaşka bir filmle karşımıza çıkıyor ve kaçırılmayacak bir performans sergiliyor.

The Old Oak (Ken Loach)

TJ Ballantyne, İngiltere’nin kuzeyinde küçük bir kasabada bulunan bir pub olan “Old Oak”un sahibidir. Yaşadığı köye Suriyeli mültecilerin gelişi köyde gerginlik yaratır. Ancak TJ, fotoğrafçılık konusunda tutkulu genç bir göçmen olan Yara ile arkadaş olur. Birlikte, kökenleri ne olursa olsun en yoksullar için bir kantin kurarak yerel topluluğa yeni bir soluk getirmeye çalışırlar.

The Pod Generation (Sophie Barthes)

Yapay zekanın doğaya üstün geldiği yakın bir gelecekte, New Yorklu Rachel ve Alvy çifti çocuk sahibi olmaya karar verir. Daha eşit anneliğin erdemlerini öven bir teknoloji devi ise gelecekteki ebeveynlere çocuğunu POD’da taşıma fırsatı sunar. Alvy’nin şüpheleri vardır ama yükselen bir iş kadını olan Rachel, onu bu deneyimi kabul etmesi konusunda cesaretlendirir.

Saw X (Kevin Greutert)

Son olarak Halloween şerefine bir korku klasiğinin son filmiyle listemizi kapatıyoruz. 2004 yılında başlayan Testere filminin onuncu bölümü bu hafta vizyona giriyor.

Katil John Kramer, Testere serisinin en rahatsız edici bölümü ile geri dönüyor. Olaylar Testere I ve II arasında geçiyor. Kanserini iyileştirebilecek deneysel bir operasyon için Meksika’ya giden hasta ve çaresiz John’u izliyoruz. Ancak John tüm bunların savunmasız ve sıkıntılı hastaları hedef alan bir aldatmaca olduğunu keşfediyor. Yeni bir hedef doğrultusunda işine geri dönen ünlü seri katil, sırrını kendisinde bulduğu korkunç bir “oyunda”, her zaman diğerlerinden daha ustaca olan tuzaklar aracılığıyla bu dolandırıcılardan intikamını alıyor.

Vizyona giren diğer filmler ise şöyle :
  • Déménagement (Shinji Sōmai)
  • 3 jours max (Tarek Boudali)
  • Années en parenthèses 2020-2022 (Hejer Charf)
  • Katak, le brave béluga (Christine Dallaire-Dupont, Nicola Lemay)
  • Kuroneko (Kaneto Shindô)
  • Le syndrome des amours passées (Ann Sirot, Raphaël Balboni)
  • Le Vourdalak (Adrien Beau)
  • Onibaba (Kaneto Shindô)
  • Second tour (Albert Dupontel)
  • The appointment (Lindsey C. Vickers)
  • Un pont au-dessus de l’océan (Francis Fourcou)
  • Une femme dans le vent (Yasujirô Ozu)

Son olarak, Halloween yaklaşmışken Fransız korku filmleri ile atmosferi yaşamak isteyenler için hazırladığımız listemize göz atmayı unutmayın!


Geçen haftanın filmlerini merak edenler için:

Kaynakça :

http://www.cinedi.com

https://www.allocine.fr

Yazar Hakkında

Tuğçe Karabacak

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala