Gündem Kültür Sanat

Fransa’da Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (18 Ekim 2023)

Yeni bir haftadan merhaba. Bu hafta usta yönetmenler gişede yarışıyor. İşte Fransa’da bu hafta vizyona giren filmler!

Bu hafta usta yönetmenlerin son filmlerinin yanı sıra, keşfedecek farklı türde filmler de var. Vizyonda zengin bir çeşitliliğin olduğu bu hafta da sizlerle film derlememizi paylaşıyoruz. İşte Fransa’da vizyona giren filmler!

Anselm (Wim Wenders)

Dansçı Pina Bausch üzerine çektiği Pina adlı belgeselin ardından başarılı yönetmen Wenders, Anselm filmi ile tekrar bir sanatçının biyografisini ele alıyor. En büyük çağdaş sanatçılardan biri olan Anselm Kiefer’in eserlerine ışık tutan, yaşam yolculuğunu, ilhamlarını, yaratıcı sürecini, mit ve tarihe olan hayranlığını ortaya çıkaran bu eşsiz sinema deneyimini büyük ekranda izleme fırsatını kaçırmayın!

Killers of the Flower Moon (Martin Scorsese)

Martin Scorsese’nin son filmi, 20. yüzyılın başında Kızılderili Osage kabilesinin gerçek hikayesinden esinlenerek yaratıldı. Film, bu kabilenin petrol sayesinde zenginleşmesini ve bunun sonucunda beyazların bu kabileyle savaşını anlatıyor.

Un prince (Pierre Creton)

Pierre-Joseph, bahçıvan olmak için bir atölyeye katılır. Orada birkaç karakterle tanışır ve onlar hem yazdığı romanda hem de cinselliğinin sınırsızlığını keşfetmesinde önemli rol oynarlar. Kırk yıl sonra, hiç tanışmadığı Françoise Brown’un evlatlık çocuğu Kutta ortaya çıkar. Ancak tuhaf bir şatonun sahibi olan Kutta, basit bir bahçıvandan başka bir şey arıyor gibidir.

Linda veut du poulet ! (Chiara Malta, Sébastien Laudenbach)

Linda, annesi Paulette tarafından haksız yere cezalandırılır. Gerçekler ortaya çıktığında bu durumu düzeltmek için her şeyi yapmaya hazır olan annesi, yemek yapmayı bilmese de hatırası olan biberli tavuktan yapmaya karar verir. Ama o gün her yerde grev vardır…

Bu hafta vizyona giren diğer filmler ise şöyle :
  • La comédie humaine (Kôji Fukada)
  • En bonne compagnie (Silvia Munt)
  • Les Tourouges et les Toubleus (Samantha Cutler, Daniel Snaddon)
  • Les Trolls 3 (Tim Heitz, Walt Dohrn)
  • Sacerdoce (Damien Boyer)
  • Une année difficile (Eric Toledano, Olivier Nakache)
  • Une femme sur le toit (Anna Jadowska)
Son olarak geçen haftanın filmlerini merak edenler için:

Kaynakça:

http://www.cinedi.com

https://www.allocine.fr

Yazar Hakkında

Tuğçe Karabacak

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala