Gündem Kültür Sanat

Fransa’da Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (15 Kasım 2023)

Bu haftanın filmlerine gelin birlikte bakalım.

Günlerden çarşamba ve bu hafta vizyona giren filmler ile karşınızdayız! Bu hafta beyaz perdede 15 yeni film seyirciye kavuşuyor. Yıl sonuna yaklaşırken yepyeni hikayeler sinemaları dolduruyor.

Avant que les flammes ne s’éteignent (Mehdi Fikri)

Küçük kardeşinin polis tarafından tutuklanırken ölmesinin ardından Malika, duruşmanın yapılabilmesi için hukuk mücadelesine başlar. Ancak onun hakikat arayışı, ailesini tehlikeye atar.

Et la fête continue ! (Robert Guédiguian)

Marsilya’da 60 yaşındaki Rosa, hayatını aynı fedakarlıkla ailesine ve siyasete adamıştır. Herkes onun sarsılmaz olduğunu düşünür; özellikle de Rosa’nın, seçim arifesinde solun birliğini sağlamlaştırabilecek tek kişi olduğu düşünülürse. Sonunda tüm bunlarla iyi bir şekilde başa çıkar, ta ki Henri’ye aşık olana kadar. Rosa ilk kez bağlanmaktan korkar çünkü siyasi ailesinin baskısı ile her şeyi bırakıp gitme arzusu arasında zor bir ikileme düşer.

Gueules noires (Mathieu Turi)

1956, Kuzey Fransa. Bir grup yeraltı madencisi, bir profesörün yerin bin metre altından örnekler almasına aracılık eder. Tekrar yukarı çıkmalarını engelleyen bir toprak kaymasının ardından başka bir zamana ait bir mezar keşfederler ve bilmeden uykuda kalması gereken bir şeyi uyandırırlar.

How to Have Sex (Molly Manning Walker)

Cannes Film Festivali’nde Un Certain Regard ödülünü kazanan bu film, Tara, Skye ve Em’in arkadaşlarıyla birlikte ilk tatillerini anlatır. Lisenin bitişini kutlamak için gittikleri bu tatilde tanıştıkları İngiliz oda arkadaşları eşliğinde bir dizi parti, sarhoş ve uykusuz geceler düzenlerler. Her türlü aşırılığın olduğu bu yolculuk ilk başlarda baş döndürücü olsa da Tara, kendisine sunulan her deneyimi kabul etmekte veya reddetmekte gerçekten özgür müdür?

Little Girl Blue (Mona Achache)

Annesi öldüğünde Mona Achache binlerce fotoğraf, mektup ve kayıt keşfeder. Ancak bu gömülü sırlar onun ortadan kaybolmasının nedenini ortaya çıkarmasına yardımcı olmaz. Böylece sinemanın gücü ve enkarnasyon sayesinde, hayatını yeniden canlandırmak ve onu anlamak için annesini diriltmeye karar verir. Cannes Film Festivali’nin resmî seçkisinde yer alan bu film, yazarınız tarafından haftanın en merak edilen filmi.

Peki siz bu haftanın vizyon filmlerinden en çok hangisini merak ettiniz ?

Bu hafta vizyona giren diğer filmler ise şöyle :

Geçen haftanın filmlerine göz atmak için :

Kaynakça:

http://www.cinedi.com

https://www.allocine.fr

Yazar Hakkında

Tuğçe Karabacak

1 Yorum

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala