Gündem Misafir Odası

Kylian Mbappé: Gidiyor Mu Kalıyor Mu?

Fransa’nın yıldız futbolcusu Kylian Mbappé, Paris Saint Germain’de kalacak mı? İşte Fransız yıldızın transfer bilmecesi.

Kylian Mbappé. Bugün bu ismin hayatını veya başarılarını konuşmayacağız. Zira genç yaşında büyük başarılara imza atan Fransız futbolcuyu futbolla ilgilenen herkes tanıyor. PSG ile sözleşmesi miadını doldururken genç yıldızı transfer telaşı sardı. Gelin detaylara birlikte bakalım.

Kamerun kökenli futbol antrenörü bir babaya sahip olan Fransız futbolcu, son zamanlarda sıkıntılı süreçler yaşıyor. Oynadığı PSG ile sözleşme yenilemeye yanaşmayan yıldız, diğer takımların ve ülkelerin kıskancında. Suudi Arabistan bunların başında geliyor. Aranızda “Suudi Arabistan ne alaka?” diyecekler olacaktır ama çok da alakasız değil. Zira Suudi Arabistan son zamanlarda ülke imajı için yıldız futbolcuları transfer etmeye çalışıyor. Bunlardan biri de Ronaldo olmuştu. Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan’ın Al Nassr takımına transfer oldu. Ronaldo, Al Nassr ile 2025 yılına kadar sözleşme imzaladı.

Büyük yankı uyandıran bu transfer sonrası Suudi Arabistan gözünü daha genç yıldızlara dikti. Mbappé’ye teklifte bulundu. Athletic’te yer alan habere göre Al-Hilal, yıldız futbolcu için PSG’ye 300 milyon Euro’luk rekor bir teklif yaptı. Kylian Mbappé’nin transferinin söz konusu rakama gerçekleşmesi halinde Fransız futbolcu, en yüksek bedelli transfer satışı olarak tarihe geçecek. Bu alanda rekor 222 milyon Euro ile Neymar’a ait. Öte yandan gazeteci James Benge’nin haberine göre Al-Hilal, Kylian Mbappé’ye yıllık 70 milyon Euro ücret önerecek ve oyuncuya 1 yıllık mukavele teklif edecek.

Kylian Mbappé’nin daha 24 yaşında olması dışında her şey normal. Ancak bu yaştaki oyuncuların sırf para için futbolda çok fazla tanınmayan ülkelere ve takımlara gitmesi pek olası değil. Şu an için Kylian Mbappé için değişen bir şey yok ama takımda da mutlu olduğu söylenemez.

Mutlu olmasa da Fransız futbolcu işini yapmaya devam ediyor. 11 maçta 13 gol atan 1 de asist yapan yıldız oyuncu sürekli gülen ifadesiyle çevresine pozitif enerji saçıyor. Teknik direktör Luis Enrique ise ondan çok daha fazlasını bekliyor. Enrique’nin, Reims galibiyetinde 3 gol atan Mbappe hakkındaki açıklamaları spor camiasını ikiye böldü. İspanyol teknik adam, “ondan daha fazlasını bekliyoruz” diyerek Fransız yıldızdan tam memnun olmadığını ifade etmişti. Ancak bu açıklama kazanma hırsının mı, yoksa oyuncuyla olan bir sorunun mu yansımasıydı? Dolayısıyla, “ikili arasında erimeyen buzlar mı var?” sorusu yeniden gündeme geldi.

EFSANELER MBAPPE HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR ?

Eski Arsenal menajeri Arsène Wenger, Mbappé’yi Thierry Henry’ye benzettiğini, Mbappé’nin büyük bir futbol yeteneğinin olduğunu açıkladı. France Football’a konuşan Pele, “Mbappé, Dünya Kupası’nı 19 yaşında kazandı, bense sadece 17 yaşındaydım. Neredeyse eşitlendiğimizi söyleyerek onunla şakalaştım. Bence o yeni Pele olabilir. Bunu söyleyince insanlar dalga geçtiğimi sanıyor ancak bu bir şaka değil” ifadelerini kullandı.

Futbol kariyerinin baharında olan yıldız futbolcu için Real Madrid pusuda bekliyor. “1 yıl daha beklerim, bedava alırım” diye düşünen İspanyol ekip haksız değil. Zira Mbappe’nin sözleşmesi 2024 yılında bitiyor. Yıldız kaybetme stresi yaşayan PSG için çanlar çalıyor ama 24 yaşında olan Kylian Mbappé için de durumlar basit değil. “Para mı; daha iyi kariyer mi?” sorusu kafasını meşgul ediyor. Elbette hatırlatmakta yarar var: Yıldız oyuncu istediği takdirde, sözleşmesini 2025 yılına kadar uzatabilecek.

Peki siz olsanız ne yapardınız? Parayı mı yoksa kariyeri mi seçerdiniz?

Yazar Hakkında

Bartu Ercan

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala