Gündem Kültür Sanat

Fransa’da Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (20 Aralık 2023)

Bu hafta da vizyona giren filmler listemiz sizlerle! Tatil ruhuna uygun filmler bu hafta sinemalarda sizleri bekliyor.

Noel tatili yaklaşırken, tatil boyu izleyebileceğiniz filmler vizyona girmeye devam ediyor. Bu hafta da vizyona giren filmlerle karşınızdayız. Her ne kadar tatil ruhuna uygun, sevimli filmler olsa da arthouse sinema sevenler için bu hafta vizyon maalesef pek iç açıcı değil.

La fille de son père (Erwan Le Duc)

Etienne, Valérie’ye aşık olduğunda henüz yirmi yaşındadır. Kızları Rosa doğduğunda da oldukça gençtir. Valérie’nin onları terk ettiği gün Etienne, bunun kendisini yıkmasına izin vermek yerine kızıyla mutlu bir hayat kurmayı seçer. Ancak Rosa büyüyüp de okumak için evden ayrılmak zorunda kaldığında Etienne bunu zor olda olsa kabullenmek zorundadır. Bu ayrılıkla birlikte geçmiş yeniden su yüzüne çıkar.

Ma France à moi (Benoit Cohen)

Altmışlı yaşlarında, Paris’in doğusundaki burjuva dairesinde yalnız yaşayan bir kadın bir gün radyoda, evsiz mültecileri, onları kabul edebilecek kişilerle temasa geçiren bir derneğin haberini alır ve gönüllü olmaya karar verir. Birkaç gün sonra hayatına henüz yirmi yaşında genç bir Afgan olan Reza girer. Hiçbir ortak yanı olmayan bu iki insan, birlikte yaşamayı öğrenmek zorunda kalacaklardır…

Bu hafta vizyona giren filmler arasında en ilgi çekicisi olan bu film, bakalım klişelerden öteye geçip gerçek bir hikaye anlatabilecek mi?

Munch (Henrik Martin Dahlsbakken)

Genç Edvard Munch, ilk aşkının ardından Berlin’e gider fakat tam olarak umduğu ilgiyi bulamaz. Daha sonra Kopenhag’da sıkıntılar içinde yaşamaya devam eder. Hayatının sonlarına doğru, kendini ve eserlerini Norveç’i işgal eden Nazilerin kontrolünden korumaya adar. Munch, Çığlık tablosunun arkasındaki adamın değişen portresini çiziyor.

Une équipe de rêve (Taika Waititi)

2001 yılında Dünya Kupası tarihinin en kötü yenilgisini alan Amerikan Samoa futbol takımının, Avustralya’ya 31-0 yenilmesinin inanılmaz destanı. 2014 Dünya Kupası eleme maçları yaklaşırken ekip, belki de kaderlerini değiştirmelerine yardımcı olması için başına buyruk ve gözden düşmüş bir antrenörü işe alır ve macera başlar.

Haftanın diğer filmleri ise şunlar:

Geçen haftanın filmlerini merak edenleri şöyle alalım :
Kaynakça :

http://www.cinedi.com

https://www.allocine.fr

Yazar Hakkında

Tuğçe Karabacak

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala