Gündem Kültür Sanat

Fransa’da Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (13 Aralık 2023)

Havalar gittikçe soğurken sinemalar ikinci evimiz oluyor adeta! Bizi hem soğuktan koruyor hem de yepyeni dünyalara kapı aralıyor. Hem vücudunuzu hem ruhunuzu ısıtmak için sinema salonları her hafta sizleri bekliyor.

Wonka’dan Winter Break’e… İşte bu hafta vizyona giren filmler!

Past Lives – Nos vies d’avant (Celine Song)

12 yaşındaki Nora ve Hae Sung çocukluk arkadaşıdır ve platonik aşıklardır. Ancak kader yollarını ayırır. 20 yaşına geldiklerinde şans onları bir süreliğine yeniden birbirine bağlar. 30 yaşına geldiklerinde kendilerini ne olabilecekleri ihtimaliyle karşı karşıya bulurlar.

Hafta sonu bu soğuk havada içimi ısıtacak bir hikaye arıyorum diyorsanız bu film tam size göre!

The Survival of Kindness (Rolf De Heer)

Kurak bir çölün ortasında, kavurucu güneşin altında bir kadın demir bir kafese kapatılır. Ancak kadın, yaşamaya kararlı olduğundan kaçmayı başarır. Issız bir dünyanın yıkıntıları olan kum tepelerinin arasından yürür, dağa tırmanır ve şehre varır. Berlinale’in resmi seçkisinde yer alan film, sanatsal açıdan da kendini ispatlamış. Heyecanlı ve gizemli bir hikaye izlemek isteyenler için bu kadını insanlığın sınırlarına götüren yolculuk filmini özellikle tavsiye ederiz.

Winter Break (Alexander Payne)

1970 kışı: Bay Hunham, New England’daki prestijli bir özel erkek lisesinde Antik Tarih öğretmenidir. Bilgiç ve huysuz biri olarak ne öğrencileri ne de meslektaşları tarafından takdir edilir. Noel yaklaşırken Bay Hunham’dan kampüste kalması ve orada mahsur kalan bir avuç sakini izlemesi istenir. Yakında geriye tek bir kişi kalacak: asi olduğu kadar yetenekli de olan 1. sınıf öğrencisi Angus. Bu ikilinin maceraları diğer bir karakterle bütünleşir ve ortaya haftanın en iddialı komedisi çıkar.

Wonka (Paul King)

Roald Dahl’ın yazdığı Charlie ve Çikolata Fabrikası’nın büyülü dünyasındaki olağanüstü mucit, sihirbaz ve çikolatacı Willy Wonka’nın gençliğini Wonka filmiyle keşfedebilirsiniz. Duygu ve mizahın harmanlandığı bu renkli filmde, Timothée Chalamet, usta oyunculuğu ile filmi adeta coşturuyor !

Bu hafta büyük ekranda izleyebileceğiniz diğer filmler ise şöyle :

Kaynakça :

http://www.cinedi.com

https://www.allocine.fr

Geçen haftanın filmlerine göz gezdirmek için :

Yazar Hakkında

Tuğçe Karabacak

1 Yorum

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala