Gündem Kültür Sanat

Fransa’da Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (6 Aralık 2023)

Gelin birlikte bu hafta sinemada izleyeceğiniz filmi seçelim!

Bu hafta vizyona giren filmler arasında, her türden film zevki olanların hoşuna gidecek filmler mevcut. Belgeseller, yüksek bütçeli ticari filmler ve animasyonlar…

Bu hafta sizin için 4 film seçtik. 1 belgesel, 1 animasyon ve 2 kurmaca film arasından ilk olarak hangisini izlemeyi tercih edersiniz?

The Soiled Doves of Tijuana (Jean-Charles Hue)

Önce bu haftanın belgeseline göz atalım. Meksika’daki Tijuana şehrinde, uyuşturucunun ve seks işçiliğinin ağından kurtulamayan, şehrin beyaz meleklerini ele alan bu belgeselde yönetmen Jean-Charles Hue, gerçekliği çıplaklığıyla yansıtıyor. Bir yandan da ışıklarla ve renklerle bu çıplaklığı insani bir şekilde sarmalıyor.

Levante (Lillah Halla)

17 yaşında başarılı bir voleybol oyuncusu olan Sofia, kaderini değiştirecek bir şampiyonadan bir gün önce hamile olduğunu öğrenir. İstemediği bu bebeği aldırmak için yasadışı bir şekilde kürtaj yapmayı amaçlar ve kendini her ne pahasına olursa olsun önlemeye kararlı köktendinci bir grubun hedefi olur. Ancak ne Sofya ne de yakınları kitlenin baskısına boyun eğmek istemez.

La chimère (Alice Rohrwacher)

Herkes, asla ulaşamasa da, kendi illüzyonunu (Chimère) takip eder bu hayatta. Bazıları için, bu kolay bir para rüyasıdır, diğerleri için yarım kalmış bir aşkın arayışı… Cannes Film Festivali’nin resmi seçkisinde yer almış olan bu filmde, Tyrrhenian sahilindeki küçük kasabasına geri dönen Arthur, kayıp aşkı Beniamina’nın arayışındadır.

Migration (Benjamin Renner, Guylo Homsy)

Bu haftanın animasyonu olan Migration, göçmen kuşlar aracılılığıyla yeni dünyalar keşfetmenin ve maceralar yaşamanın keyifli hikayesini anlatıyor. Özellikle çocuklarınızla bir sinema etkinliği planlıyorsanız bu animasyona bir şans verebilirsiniz.

Bu hafta vizyona giren diğer filmler:

Kaynakça :

http://www.cinedi.com

https://www.allocine.fr

Son olarak geçen haftanın filmlerine göz atmak için :

Yazar Hakkında

Tuğçe Karabacak

1 Yorum

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala