Gündem Kültür Sanat

Fransa’da Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (29 Kasım 2023)

Fransa’da vizyona giren filmler, meraklıları için bu hafta da her zaman olduğu gibi Gaste’de sizlerle.

Bu hafta da Fransa’da vizyona giren filmler ile karşınızdayız. Şimdi, bu filmler arasından sizin için seçtiklerimize birlikte bakalım!

Perfect Days (Wim Wenders)

Hirayama, Tokyo’da umumi tuvaletlerde çalışan sıradan bir adamdır. Bu sıradan adam, hayatındaki basit güzelliklerden mutluluk duymaktadır. Ancak beklenmedik karşılaşmalarla geçmişi karşısına çıkar. Yönetmen Wim Wenders bu adamın hikayesini şiirsel bir biçimde anlatır bize.

Cannes Film Festivali’nde en iyi aktör ödülünü kazanan bu filmin haftanın kesinlikle en en en kaçırılmayacak filmi olduğunu söyleyebiliriz.

Conann (Bertrand Mandico)

İşte bu yılın en iddalı filmlerinden bir tanesi! Uçurumda dolaşan cehennem köpeği Rainer, kendi geleceği tarafından sürekli öldürülen Conann’ın altı yaşamını anlatır. Conann mitinin feminist bir yorumlaması olan Conann, senaryosu, estetiği ve oyunculuklarıyla özellikle kaçırmamanız gereken bir film!

Le temps d’aimer (Katell Quillévéré)

Bir otel-restoranda garsonluk yapan küçük bir erkek çocuk annesi Madeleine, sahilde zengin ve kültürlü bir öğrenci olan François ile tanışır. Her ne kadar Madeleine’in François ile birlikte giderek arkasında bırakmak istediği koşulları bilsek de François’nın Madeleine’in kaderini kendi kaderiyle karıştırarak nelerden kaçmaya çalıştığını zamanla keşfederiz…

Wish – Asha et la bonne étoile (Chris Buck, Fawn Veerasunthorn)

17 yaşında, kıvrak zekalı bir kız olan Asha, kelimenin tam anlamıyla her dileğin gerçekleşebileceği fantastik bir krallık olan Rosas’ta yaşar. Asha, umutsuz olduğu bir anda yıldızlara, kozmik bir gücün karşılık vereceği samimi bir dilek gönderir: Star adında sonsuz enerjiye sahip küçük bir enerji topu. Ardından Star ve Asha, düşmanların en zorlusu olan Kral Magnifico ile yüzleşecek ve kararlı bir kişinin dileğinin yıldızların büyüsüyle birleştiğinde gerçekten mucizeler yaratabileceğini kanıtlayacak.

Diğer haftalardan farklı olarak listemize çocuklar ve animasyon severler için bu filmi ekledik. Umarım Disney bizi her zaman olduğu gibi (!) şaşırtır.

Bu hafta Fransa’da vizyona giren diğer filmler ise şöyle:

Kaynakça:

http://www.cinedi.com

https://www.allocine.fr

Geçen haftanın filmlerine göz atmak isteyenler için:

Yazar Hakkında

Tuğçe Karabacak

1 Yorum

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala