Gündem Kültür Sanat

Fransa’da Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (10 Ocak 2024)

Havanın gittikçe soğuduğu ve kışın kendini daha fazla hissettirdiği bu günlerde, sinemaya gitmek en ideal aktivitelerden biri. Bu hafta vizyona giren filmler, bu çarşamba da sizlerle!

Sizler için hazırladığımız bu hafta vizyona giren filmler listesi sizlerle!

Si seulement je pouvais hiberner (Zoljargal Purevdash)

Si seulement je pouvais hiberner – Mongolie, France, Suisse, Qatar – 98 min – sortie 10/01/24 – 2023 – Réalisatrice et scénariste : Zoljargal Purevdash – LEGENDE PHOTO : Battsooj Uurtsaikh –

Ulan Batur’un dezavantajlı bir bölgesinden gelen Ulzii, burs alabilmek için bir bilim yarışmasını kazanmaya kararlıdır. Okuma yazma bilmeyen annesi taşrada bir iş bulur ve onu erkek ve kız kardeşleriyle birlikte sert kış koşullarında kendi başlarının çaresine bakmak zorunda bırakır. Böylece kardeşlerine bakmak ile yarışma için çalışma arzusu arasında kalan Ulzii’nin, ailesini geçindirmek için kendini riske atmaktan başka seçeneği yoktur.

İlk olarak Cannes Film Festivali’nin Un Certain Regard seçkisinde yer almış olan bir Moğol filmini sizlerle paylaşmak istiyorum. Amerikan ve Fransız sinemasında benzer filmleri görmekten sıkıldıysanız bu film sinema ve genel kültürünüzde geniş ufuklar açmak için bir adım olabilir.

Making Of (Cédric Kahn)

Hiç bir filmin nasıl ve ne koşullarda çekildiğini merak ettiniz mi? Sanılanın aksine bu işin en zor kısmı para bulmak ve teknik gereksinimler değildir. En zoru, bir yönetmen olarak insanları ve onlarla ilişkinizi yönetmeye çalışmaktır. Kamera arkasını keşfetmek isteyenler, bu filmi kaçırmayın!

Deneyimli yönetmen Simon, işçilerin fabrikalarını kurtarmak için verdikleri mücadeleyi konu alan bir film çekmeye başlar. Ancak yapımcısının entrikaları, kontrol edilemeyen oyuncular ve atarlı teknisyenler arasında kısa sürede kendini büyük bir problem içinde bulur. Destekçileri tarafından terk edilen Simon, kendi ekibiyle de sosyal bir çatışmaya girmek zorunda kalır. Bu cehennem gibi geçen çekimde yanında olan tek kişi, daha sonra filmin yönetmenliğini emanet edeceği genç figürandır.

Bonnard, Pierre et Marthe (Martin Provost)

Galasını Cannes’da yapan bu film, ressam Pierre Bonnard’ın eserlerinin neredeyse üçte birini kaplayan esrarengiz Marthe ile ilişkisine odaklanır. Bu kez bırakalım da kelimeler değil renkler konuşsun!

La vie rêvée de Miss Fran (Rachel Lambert)

La Vie rêvée de Miss Fran – USA – 1h31 – sortie 10/01/24 – 2023 – Réalisatrice : Rachel Lambert – Scénariste : Stéphanie Abel Horowitz – LEGENDE PHOTO : Daisy Ridley –

Fran, Oregon’da küçük bir liman şirketinde ofis memurudur. Hastalık derecesinde utangaç olan bu bekâr kadın, kurduğu tuhaf hayaller dışında fanteziden yoksun fakat titiz bir hayat sürmektedir. Ancak işe yeni başlayan, tuhaf ve sempatik Robert onunla ilgilenince işler değişir…

Bu hafta vizyona giren diğer filmler ise şöyle:

Geçen haftanın filmlerine göz atmak isterseniz:

Kaynakça :
http://www.cinedi.com
https://www.allocine.fr

Yazar Hakkında

Tuğçe Karabacak

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala