Gündem Kültür Sanat

Fransa’da Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (3 Ocak 2024)

Yeni yılın ilk haftasında vizyona giren filmleri sizler için derledik.

2024’ün ilk haftasında yepyeni 10 film beyaz ekranda sizlerle buluşuyor. Bu hafta ve her hafta vizyona giren filmler hakkında ayrıntılı bilgi almak için yeni yılda da bizleri takipte kalın. Bu sene içinde kalacağımız tek karanlığın sinema salonu olmasını umuyor ve hepinize musmutlu bir yıl diliyoruz.

Priscilla (Sofia Coppola)

Priscilla, Elvis ile tanıştığında henüz 15 yaşında genç bir kızdır. Elvis ise 24 yaşında çoktan bir dünya yıldızı haline gelmiştir. Fakat bu hayat Priscilla’nın sandığı gibi ilerlemez. Sofia Coppola, bu filmde, başta peri masalını andıran birlikteliklerini ve bu masaldan yavaş yavaş uyanan Priscilla’nın portresini çizer.

Haftanın en çok merak uyandıran yapımı olan Priscilla, bakalım vadettiği kaliteyi seyirciye sunacak mı?

Iris et les hommes (Caroline Vignal)

Iris’in hayatında her şey yolundadır; harika bir kocası, iki mükemmel kızı ve gittikçe büyüyen bir diş hekimliği ofisi vardır. Ama seks hayatı için aynı durum söz konusu değildir. Bu nedenle bir sevgili bulmaya karar verir ve bir tanışma uygulaması indirir. Bu uygulama ile Pandora’nın kutusunu açan Iris cinselliğini tekrar keşfeder.

Eğlenceli vakit geçirmek isteyenlere, Laure Calamy’nin müthiş oyunculuğu ile coşturduğu bu filmi tavsiye ederiz!

Jeunesse (Le printemps) (Wang Bing)

Şangay’a 150 km uzaklıkta olan ve tekstil üretimine adanan Zhili şehrine Yangtze Nehri’nin geçtiği tüm kırsal bölgelerden gençler akın eder. Henüz 20’li yaşlarında olan bu gençler, yatakhaneleri paylaşırlar ve koridorlarda yemek yerler. Bir gün çocuk yetiştirebilmek, bir ev satın alabilmek ya da kendi atölyelerini kurabilmek için yorulmadan çalışırlar. Mevsimler değiştikçe, iflaslar meydana geldikçe ve aile baskıları arttıkça arkadaşlıklar ve aşk ilişkileri başlar, biter…

Belgesel denince akla gelen en önemli isimlerden Wang Bing’in son filmi olan Jeunesse, insanın empati kurması, böylece kendisinden tamamen farklı olsa da ortak noktaları görmesi ve anlaması için önemli bir eser.

Amours à la finlandaise (Selma Vilhunen)

Julia kocasının bir ilişkisi olduğunu keşfeder. Evliliklerini kurtarmak için poliamoriyi denemeyi, ayrıca evlilik hayatları için yeni kurallar icat etmeyi teklif eder. Böylece önlerine yepyeni bir aşk dünyası açılır…

Bu hafta vizyona giren diğer filmler ise şöyle:

Geçen haftanın filmlerine göz atmak isterseniz:

Kaynakça :

http://www.cinedi.com

https://www.allocine.fr

Yazar Hakkında

Tuğçe Karabacak

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala