Gündem Kültür Sanat

Fransa’da Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (27 Aralık 2023)

2023 yılının son filmleri! Yıl bitmeden son bir sinema ziyareti planlayanlar için derlediğimiz bu hafta vizyona giren filmler listesi.

2023 yılının son çarşambası geldi çattı! Bu hafta vizyona giren filmler çok da iddialı durmuyor ama umarız 2024, her haftası sinema ile geçen dopdolu bir yıl olur.

Şimdi bu yılın son vizyon filmlerine gelin birlikte göz atalım!

Dream Scenario (Kristoffer Borgli)

Sıradan bir öğretmen olan Paul Matthews’in hayatı, milyonlarca insanın rüyalarında görünmeye başladığında tepetaklak olur. Paul daha sonra bir tür medya fenomeni haline gelir ancak yepyeni şöhreti beklenmedik bir şekilde değişecektir. Nicholas Cage, gittikçe ustalaşan yeteneğiyle bu fantastik komedide bize orijinal bir hikaye yaşatıyor.

L’innocence (Hirokazu Kore-eda)

Genç Minato’nun davranışı giderek endişe verici hale gelir. Kocasının ölümünden beri onu yalnız yetiştiren annesi, oğlunun okulundaki yöneticilerle konuşmaya karar verir. Minato’nun karşılaştığı sorunların tek sorumlusu öğretmeni gibi gözükse de annenin, öğretmenin ve çocuğun gözünden anlatılan hikayede gerçek, herkesin beklediğinden çok daha karmaşık ve nüanslıdır.

Haftanın sanatsal açıdan en dikkat çeken yapımının bu olduğunu düşünüyorum. Görünüşe göre Kore-eda, filmografisinin çoğunda olduğu gibi yalın bir dille büyük hikayeler anlatmaya devam ediyor.

Mon ami robot (Pablo Berger)

Dog, Manhattan’da yalnız yaşamaktadır. Bir gün, bir robot yaratır ve ikisi dünyanın en iyi arkadaşları olurlar! Bir yaz gecesi, büyük üzüntü ile Dog, plajda Robot’tan vazgeçmek zorunda kalır. Acaba bir gün tekrar görüşecekler midir?

Bu haftanın çocuklar ve çocuk kalanlar için vizyona giren filmi Mon Ami Robot, tatilde eğlenceli vakit geçirmek için ideal bir animasyona benziyor.

Bu hafta vizyona giren diğer filmler ise şöyle:

Bu hafta diğerlerin oranla daha az film vizyona girdiğinden, eğer geçen haftanın filmlerine göz atmak isterseniz, sizi şöyle alalım:

2024 yılında da her hafta Fransa’da vizyona giren filmleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Eğer farklı film listesi talepleriniz ya da sinema ile ilgili içerik isteğiniz varsa, lütfen yorumlarda belirtmekten çekinmeyin! 🙂

Kaynakça :

http://www.cinedi.com

https://www.allocine.fr

Yazar Hakkında

Tuğçe Karabacak

1 Yorum

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala