#İyiBilgi Fransızca Kültür Sanat

Ücretsiz Fransızca Kaynaklar: TV5Monde

TV5Monde’un ücretsiz Fransızca kütüphanesini keşfedin! Dil kaynaklarınden edebiyat klasiklerine, hepsine kolayca erişin.

Fransızca öğreniyorsunuz ancak kaynaklara erişmekte sıkıntı mı yaşıyorsunuz? Veya Fransız edebiyatının klasik eserlerini orijinal dilinde okumak istiyorsunuz ama nereden edinebileceğinizi bilmiyor musunuz? İşte ücretsiz Fransızca kaynaklara erişebileceğiniz dijital bir kütüphane: TV5Monde

TV5Monde Nedir?

TV5Monde aslında Fransa merkezli bir televizyon kanalı. Frankofon dünyaya özel programlar sunan kanal, Fransızce öğreniminden kültür içeriklerine geniş bir yelpazeye sahip. Televizyon kanalı olarak yola çıkmış olsa da bugün televizyonun yanı sıra internet üzerinden frankofonlara erişmeyi sürdürüyor.

Dijital Kütüphane (Bibliothèque Numérique) Neler Sunuyor?

Neler sunmuyor ki! Öncelikle Fransız edebiyatına meraklı bir frankofonsanız bu ücretsiz Fransızca kütüphane adeta çölde bir vaha. Eserleri Fransızcadan okumak isteyenler için Türkiye’de seçenekler oldukça kısıtlı. Ancak hiç üzülmeyin, TV5Monde geniş Fransız edebiyatı klasikleri koleksiyonuyla arkanızda. Emile Zola’dan Victor Hugo’ya, Théophile Gautier’den Madame de Lafayette’e tam 642 klasik eser sizi bekliyor. Üstelik bu eserleri hem PDF hem de ePub formatında indirmeniz mümkün.

Peki Fransızca Öğrenenler İçin?

Fransızca bilmiyorsanız klasiklerden önce ilgilenmeniz gereken başka kaynaklar var demektir. TV5Monde dijital kütüphanesi sizi de unutmuyor. Apprendre le français sayfasında farklı dil seviyeleri için düzenlenmiş içerikler mevcut. A1, A2, B1 ve B2 seviyeleri için ayrı ayrı kaynaklara erişebilirsiniz. Üstelik sadece kitaplar da bulunmuyor. Seviyenize uygun videolar ile dinleme yetinizi de geliştirebilirsiniz. Videoların ardından size sunulan küçük testler ile kazanımınızı zenginleştirebilirsiniz.

Fransızca seviyenizden emin değilseniz TV5Monde onu da düşünmüş. Bu bağlantıdaki 14 soruluk dinleme testini çözerek Fransızca seviyenizi ölçebilirsiniz.

Öğretmenler İçin Neler Var?

Bu kütüphane Fransızca öğretenleri de unutmamış. Enseigner le français sayfasında Fransızca öğretmenlerine özel hazırlanmış içeriklerden yararlanabilirsiniz. Dil seviyelerine ve öğrenci yaş gruplarına göre kategorilendirilmiş içeriklerden sınıfınıza uygun olanı seçmeniz mümkün. Dil seviyesi ve yaş grubuna göre belirlenen içerikle ilişkili alıştırmalar da hazırlanmış. Böylelikle işlediğiniz esere uygun kelime listeleri, gramer konuları, yazma egzersizleri ve daha fazlası elinizin altında. Edebiyat eserleri dışında da öğrencilerinize sunabileceğiniz çok şey var: Çeşitli videoları dinleme egzersizi için kullanabilirsiniz. Sitedeki pedagojik kaynaklarla öğretme yetinizi geliştirebilirsiniz.


Fransızca sınavlarına hazırlanıyorsunuz ancak en doğru kaynak hangisi emin olamıyor musunuz? Sizler için derlediğimiz Fransızca Sınav Kaynakları yazımıza göz atmayı unutmayın!

Yazar Hakkında

Beyza Özdemir

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala