Gündem Kültür Sanat

Cannes Jüri Üyeleri Açıklandı!

2024 Cannes jüri üyeleri açıklandı. Türkiye’den Ebru Ceylan’ın da yer aldığı bu listeyi birlikte inceleyelim.

Geçtiğimiz günlerde 77.Cannes Film Festivali jüri üyeleri açıklandı. Listede sinema alanında başarılı ve ünlü birçok isim bulunmakta. Jüri üyeleri arasında bir Türk de yer aldı. Gelin 2024 Cannes jüri üyelerine birlikte bakalım.

Her yıl Cannes’da düzenlenen film festivali dünya çapından sinema sektörünün ve film meraklılarının dikkatini çeker. Cannes’da verilen Altın Palmiye, bu alandaki en prestijli ödüllerden biridir.

77.Cannes Film Festivali jüri üyeleri de 29 Nisan’da ilan edildi. Jüriye son filmi Barbie ile oldukça ses getiren Greta Gerwig başkanlık edecek.

Listedeki diğer jüri üyeleri ise şu şekilde:

  • Türk senarist ve fotoğrafçı Ebru Ceylan
  • Amerikalı oyuncu Lily Gladstone
  • Fransız oyuncu Eva Green
  • Lübnanlı yönetmen ve senarist Nadine Labaki
  • İspanyol yönetmen ve senarist Juan Antonio Bayona
  • İtalyan oyuncu Pierfrancisco Favino
  • Japon yönetmen Kore-eda Hirokazu
  • Fransız oyuncu ve yapımcı Omar Sy

Jüri üyeleri 22 film arasından bir seçim yapacak ve ardından Altın Palmiye kazananını 25 Mayıs‘taki kapanış töreninde ilan edecek. Tören, Fransız televizyonlarında ve uluslararası platformlarda canlı yayınlanacak.

Ebru Ceylan Kimdir?

Altın Palmiye ödüllü Kış Uykusu‘nun senaristlerinden Ebru Ceylan, aynı zamanda eserleri birçok sergide yer almış bir fotoğrafçıdır. İlk kısa filmi Kıyıda, 1998 yılında Cannes seçkisi arasında yer almıştır. Daha sonra Nuri Bilge Ceylan’ın Uzak ve İklimler gibi ilk filmlerinde oyunculuk ve sanat yönetmenliği yapmıştır. Ayrıca Üç Maymun, Bir Zamanlar Anadolu’da, Kış Uykusu, Ahlat Ağacı ve Kuru Otlar Üstüne filmlerinde ise senaristlik yapmıştır.


Son olarak, Fransa’nın bir diğer prestijli sinema ödülü, adeta Fransa’nın Oscar’ı, César Ödülleri hakkındaki yazımıza göz atmayı unutmayın.

Katkı sağlayan: Tuğçe Karabacak

Kaynakça:

https://www.festival-cannes.com/en/press/press-releases/the-jury-of-the-77th-festival-de-cannes

Yazar Hakkında

Beyza Özdemir

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala