Gündem

Fransa’dan Ekrem İmamoğlu’na Destek!

Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası Fransa’da geniş yankı buldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına Fransa’dan tepki geldi. Fransa Dışişleri Bakanlığı ve Paris Büyükşehir Belediyesi Başkanı Anne Hidalgo, yaptıkları açıklamalar ile Ekrem İmamoğlu’na destek verdiler.

Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili mahkumiyet kararı hakkında (15 Aralık 2022)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dün Türk Adaleti tarafından hapis ve siyasi hayattan men cezasına mahkum edildiğini derin bir kaygı ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Fransa, fikir ve ifade özgürlüğüne ve bir demokraside hukukun üstünlüğü kurallarına riayet edilmesinin önemine olan bağlılığını hatırlatır ve 13 Aralık’ta, Avrupa Birliği Konseyi tarafından kabul edilen genişleme kararlarında, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve temel haklara saygı konusunda mevcut olumsuz eğilimlerin ivedilikle tersine çevrilmesine yönelik Türkiye’ye yapılan çağrıyı yineler.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ise karara Twitter üzerinden tepki verdi:

“Haksız yere 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanındayım. Tamamen politik saiklerle yürütülen, hukuksuz ve demokratik olmayan bu hukuki süreci Avrupalı belediye başkanları olarak kınıyoruz.”

Yazar Hakkında

Fransız Gastesi

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala