#İyiBilgi Yaşam

Fransa’da Mikro Şirket: Nedir ve Nasıl Kurulur?

Fransa’da mikro şirket nasıl kurulur? Bu yazımızda mikro şirketin avantajlarını ve idari süreci anlatıyoruz.

Cumhurbaşkanı Macron döneminde popülerliği artan mikro şirketler, Fransa’da gelir kazanmanın bir diğer yolu. Özel ders vermek için, Uber üzerinden çalışmak için bu şirketi kurmak gerekiyor. Peki neden mikro şirketler bu kadar popüler oldu?

Mikro Şirketlerin Avantajları Nelerdir?

Shot of a young artisan working intently in his workshop http://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/783498.jpg

Bir mikro şirket kurabilmek için, cironuzun belirli bir seviyeyi geçmemesi gerekiyor. Ticari aktivitelerde bu rakam 188.700 Euro iken, hizmet aktivitelerinde bu rakam 77.700 Euro’dur. Bu şirketler kolaylaştırılmış idari ve mali işlemlerden yararlanabiliyorlar. Aynı zamanda belirli bir ciroya kadar KDV muafiyeti ve basitleştirilmiş vergilendirme sistemi de bu şirketlere uygulanıyor. Bu avantajlar küçük çaplı işletmeler için hayat kurtarıcı oluyor.

Mikro Şirket Kurmadan Önce Neler Yapılmalıdır?

Kaynak: https://www.portail-autoentrepreneur.fr/academie/fiches-metiers/transport-logistique/coursier Erişim Tarihi: 2 Temmuz 2023

Bu şirketlerin son zamanda teşvik edilmesi ile Fransa’da çok fazla mikro şirket faaliyet göstermeye başladı. Bu sebeple ticaret yapacağınız ya da hizmet göstereceğiniz alanda iyi bir saha araştırması yapmak iyi olacaktır. Bu araştırmanın ardından şirketinizi internet üzerinden hızlıca kurabilirsiniz.

Mikro Şirket Nasıl Kurulur?

Kaynak: https://www.portail-autoentrepreneur.fr/academie/fiches-metiers/prestations-de-services/jardinier-paysagiste Erişim Tarihi: 2 Temmuz 2023

Şirket İsmi

İlk etapta, şirketinize bir isim seçmelisiniz. Bu durumda şirketin adı doğal olarak adınız ve soyadınız olacak. Ancak şirketinize ticari bir isim alabilmeniz de mümkün. Bu durum zorunlu değil ancak şiddetle tavsiye ediliyor.

Gerekli İzinler

Şirketiniz ile belirli izinlere tabi hizmetler verecekseniz bu izinleri almak için başvuru yapmalısınız. Örneğin restaurant, kuaför vb. meslekler için belediyeye izin başvurusu yapmak gereklidir.

Şirket Adresi

İznin ardından şirketinizin adresini belirlemelisiniz. Bu adres sizin eviniz ya da tutacağınız bir ofis olabilir. Belirlediğiniz bu adres, şirketiniz ile ilgili tüm belgelere ulaşmanızı sağlayacaktır. Şirketinizin adresini belirlemeden şirket kaydı yapmanız mümkün değildir. Bu adımın hemen ardından adresinize en yakın posta ofisine adres bildirimi yapmayı unutmayın.

Küçük Bir Not: Kişisel Mal Varlığı Dokunulmazlığı

Bir sonraki adıma geçmeden küçük bir bilgilendirme yapalım. Mikro şirket sahibi olarak kişisel mal varlığınız dokunulmazdır. Bir gün şirketinizle ilgili mali sıkıntılar yaşadığınızı varsayalım. Bu durumda kişisel eşyalarınız üzerinden hiç kimsenin hak talep etmesi mümkün değildir.

Şirket Kaydı

Tüm bu işlemler gerçekleştikten sonra şirketinizi internet üzerinden kaydetmeniz gerekecektir. İşleminiz ardından üç adet kayıt numarası alacaksınız. Bunlar SIRET, SIREN ve APE aktivite kodudur. Bu numaralar şirketinizin kimlik numarası olarak kabul edilir.

İdari Bildirimler

Kayıt işleminden sonra gerekli idari bildirimleri yapmalısınız. Bunlar; maaş bildirimi, muhasebe bildirimi gibi işlemleri içerir. Her meslek grubunun kendine özgü gerekli bildirimleri vardır. Bunları duruma göre internet üzerinden ya da posta yoluyla halledebilirsiniz.

Zorunlu Sigortalar

Son olarak, şirketinizde zorunlu olan sigortaları yapmalısınız. Bu sigortalar şirketin türüne, mal varlığına göre değişiklik gösterir. Örneğin şirketinizin bürosunu tehlikelere karşı sigortalamak zorunludur. Ya da çalışanlarınızın sigortasını ödemek de sizin sorumluluğunuzda olacaktır.

Türkiye’den Fransa’da Mikro Şirket Kurulabilir Mi?

Kaynak: https://www.portail-autoentrepreneur.fr/academie/fiches-metiers/commerce-vente/agent-voyage Erişim Tarihi: 2 Temmuz 2023

Evet! Bu konuda Passeport Talent vizesi üzerinden projenizi Fransa makamlarına sunarak vize talep edebilirsiniz. Bu konuda detaylı bilgiye Passeport Talent yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda sizleri mikro şirket kuran genç bir girişimciyle tanıştıracağım. Görüşmek üzere!

Yazar Hakkında

İkbal Baş

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala