#İyiBilgi Yaşam

Fransa İş İlanları Bulabileceğiniz Siteler

Yazar Sıla

Fransa’da iş bulmak epey zorlayıcı olabiliyor. Ancak telaş etmeyin! Bu yazımızda Fransa iş ilanlarını bulabileceğiniz siteleri derledik.

Fransa’da 2023 yılında işsizlik oranı, bir önceki yıla oranla 0.2 puan artarak %7.3 olarak kaydedildi. Bu oran, İspanya ve Yunanistan’a kıyasla daha iyi olsa da Almanya ve Hollanda’nın gerisinde kalıyor. Peki Fransa’da iş aramaya karar verirseniz nereden başlamanız gerekir? Fransa iş ilanları hakkında bilmeniz gerekenleri derledik.

Fransa’da iş ilanları birçok farklı internet sitesi üzerinden yayınlanıyor. Profiliniz, yeteneğiniz, gelecek planınız gibi çeşitli kriterlere göre arama yapmanız mümkün. Fransa’da iş ilanları bulabileceğiniz belli başlı sitelere birlikte göz atalım.

Fransa İş ve İşçi Bulma Kurumu: Pôle Emploi (France Travail)

En geniş iş yelpazesine sahip site dersek yanlış olmaz. Pôle Emploi, an itibariyle 14,3 milyon kullancıya sahip. Fransa’da iş arayan kişi sayısı ise yine bu site verilerine göre 3.016.000 (2023 ilk çeyrek). İşverenler de geniş kullanıcı ağı sebebiyle sık sık Pôle Emploi’ya ilan vermeyi tercih ediyorlar.

Liseden master seviyesine kadar farklı eğitim düzeyleri ve iş alanlarında arama yapmak mümkün. Sitenin arayüzü de oldukça basit. Aşağıdaki linke tıklayarak hemen şimdi keşfedebilirsiniz.

Adres: https://www.pole-emploi.fr/

Pôle Emploi İsmi Değişiyor!

Hatırlatmakta yarar var: Fransa iş ve işçi bulma kurumu Pôle emploi, 1 Ocak 2024 itibariyle “France Travail” adını alacak. Yeni logosu ise şu şekilde:

fransa iş ilanları arama

Fransa Kalifiye Eleman İlanları: Apec.fr

Apec, daha çok lisans veya yüksek lisans mezunu çalışan adaylarına yönelik işleri listeliyor. Türkiye’deki “beyaz yakalılar” için iş arama sitesi diyebiliriz. Örneğin, muhasebeci, avukat veya yazılım mühendisi olarak iş arıyorsanız Apec’e göz atmanız faydalı olacaktır.

fransa iş ilanları kalifiye eleman

Apec aynı zamanda yeni mezunların iş hayatına katılabilmeleri için ücretsiz danışmanlık sağlıyor. 30 yaşından küçükseniz Apec bünyesinde çalışan koçlarla birebir görüşebilir, kariyer planlarınız hakkında fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. 

Adres: https://www.apec.fr/

Fransa’da İş Hayatına Atılmak: Hellowork

Bu site, duvar ustasından bebek bakıcısına kadar oldukça geniş bir iş ilanı yelpazesine sahip. CDD, CDI, geçici işleri kendi kriterlerinize göre sıralayabilirsiniz. Fransa genelindeki iş ilanları için geniş bir havuz diyebiliriz.

Adres: https://www.hellowork.com/fr-fr/

Fransa İş İlanları Listesinin Olmazsa Olmazı: Indeed.com

Dünya çapında bilindik bir site olan Indeed, Fransa’da da oldukça aktif kullanılıyor. Öyle ki Indeed’de beden gücüne dayalı meslekler ya da kısa süreli iş ilanları bulmanız da mümkün.

Adres: https://fr.indeed.com/

Welcome to the Jungle

Avrupa’da en çok start-up’ın Fransa’da kurulduğunu biliyor muydunuz? Dolayısıyla, start-uplarda iş hacmi hiç de küçümsencek gibi değil. Hükümet de yabancı yatırımcıları ülkeye çekmek için büyük bir propaganda faaliyeti yürütmektedir. Tüm bu çerçevede düşündüğümüzde, Fransa’da iş arayanların mutlaka göz atması gereken bir site olarak karşımıza çıkıyor.

Welcometothejungle, start-upların iş ilanlarını yayınlamak üzere kurulan bir site.
%100 uzaktan çalışıp, deniz kenarında kokteyl içerken maillerimizi cevaplamak bizim de hayalimiz!

Adres: https://www.welcometothejungle.com/fr

Avrupa’nın En Çok Yabancı Yatırımcı Çeken Ülkesi: Fransa

Fransa, 2023 yılı itibariyle üst üste tam 4. defa Avrupa’nın en çok yabancı yatırımcı çeken ülkesi oldu. Bu haberi, bizzat Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron basına açıkladı.

Fransa yabancı yatırımcı

L’Etudiant

Part-time çalışmak isteyen bir öğrenci ya da ilk işini arayan yeni mezun musunuz? O zaman doğru adrestesiniz! Nitekim, isminden de anlaşılacağı üzere l’Etudiant öğrenci odaklı bir site. Özellikle öğrenciler Fransa iş ilanları seçeneklerine buradan bakabilirler.

L’Etudiant’ın ayrıca iş, staj ve alternance aramaya ayrılan özel bir bölümü var. Portföyünün çok geniş olmadığını kabul ediyoruz ancak öğrenciler için ideal olduğu kanısındayız!

Adres: https://jobs-stages.letudiant.fr/

Fransa’da Hukuk Mezunları İçin İş Arama Siteleri

Fransa'da hukuk okumak

Hukuk mezunları daha şanslılar. Zira kendi meslekleriyle ilgili ilanların yer aldığı iki ayrı site daha var.

Village de la Justice

İster lisansını yeni bitiren öğrenci, isterseniz 10 yıllık tecrüblei avukat olun, bu sitede size uygun ilanlar göreceğinizden eminiz. 

Adres: https://www.village-justice.com/annonces/index.php

Law Profiler

Villa de la Justice kadar geniş bir portfoye sahip olmasa da burada da zaman zaman ilgi çekici ilanlar karşınıza çıkabilir.

Adres: https://www.lawprofiler.com/index.php

Ve tabii ki başvurunuzdan sonra, Fransa’daki iş mülakatlarına dair tavsiyelerimize göz atmayı unutmayın!

Yazar Hakkında

Sıla

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala