#İyiBilgi Yaşam

Fransa’da İş Mülakatı: Hayat Kurtaran 5 Tavsiye

İş arama sürecinde hepimiz mutlaka bir mülakat tecrübesi yaşarız. Fransa’da iş mülakatı esnasında size yardımcı olacak 5 tavsiyeyi derledik!

Toplanın, biraz iş konuşalım! Fransa’da iş mülakatı geçecek olanların dikkat etmeleri gereken noktalara açıklık getirdik. İşte 5 altın mülakat kuralı:

1. CV’nizi tekrar etmeyin!

Karşınızdaki kimse sizi iş görüşmesine davet ettiyse, özgeçmişinize zaten hakimdir. Üstelik kuvvetle muhtemel CV’niz önünde açık duruyordur. Ona sizin hakkınızda zaten bildiklerini değil, merak ettiklerini anlatmalısınız. Bu sayede iş görüşmesine bir adım önde başlamış olacaksınız.

Fransa’da CV hazırlamanın detaylarına ilişkin “pôle emploi” tarafından yayınlanan rehbere mutlaka göz gezdirin.

2. Sunumunuza doğru şekil verin!

Konuşmanıza geçmişten değil, bugünden başlayın. Bugün halihazırda yapmakta olduğunuz işten bahsedin. Örneğin, “şu şirkette şu pozisyonda görevliyim” şeklinde bugünkü durumunuzu ortaya koyun. Ardından geleceği masaya yatırın. Somut bir amaç ile, iyi olduğunuz hususları vurgulayarak şirkete katabileceklerinizi anlatın.

3. İş arama sebebinizi açıklayın!

Çalıştığınız yerden neden ayrılmaya hazır olduğunuzu veya ayrıldığınızı detaylarıyla anlatın. Akabinde neden iş aradığınızı açıklayın. Paraysa para, hangimiz bedava çalışıyoruz ki?! İlk iş deneyiminiz olacaksa, heyecanınızı gizlemeyin. Bu, o iş pozisyonunu ne derece tutkuyla istediğinizi gösterecektir. Fransa’da bu iş mülakatı tecrübesi inanın ilerisi için size çok şey katacak!

4. Güzel bir paket yapın!

Süslü cümleleri herkes sever. Eleman aranan pozisyona, “nasıl”, “ne şekilde”, “ne yolla”, “ne kadar sürede”, “ne araçlarla” çözüm sunabileceğinizi özetleyin. Aranan o kişi neden siz olasınız, bunu gösterin. Karşınızdakini bu yolla etkiliyor olacaksınız.

5. Fransa’da İş Mülakatı İçin Altın Kural: HAZIRLIK YAPIN!

Kendinizi tüm bu anlatılan kısımlara hazırlayın. Metin oluşturun. Tekrarlayın. Yine tekrarlayın. Ve yine tekrarlayın. Mülakattan bir gün önce derin bir nefes almayı unutmayın, her şey yolunda gidecek. Buna inanın!

Yapay zeka ChatGPT’nin kaleme aldığı “Fransa’da İhtiyaç Duyulan Sektörler” yazımız da işinize yarayabilir. Göz atmayı unutmayın! Bonne chance !

Yazar Hakkında

Fransız Gastesi

2 Comments

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala