Fransızca Kültür Sanat

Netflix Fransız Dizileri

Dil öğrenme sürecinize keyif katmaya ne dersiniz? Çayınızı kahvenizi hazırlayın: Netflix, Fransız dizileri ile emrinize amade.

Fransızca öğrenmenin en iyi ve en keyifli yollarından biri de dizi ve filmlerdir. Diziler, özellikle gündelik hayattaki konuşma kalıplarına hakimiyetinizi arttırırlar. Aynı zamanda dil öğrenmenin en zor pratiklerinden biri olan dinlediğini anlama yetinizi geliştirmenize de yardımcı olurlar. Dolayısıyla Netflix, Fransız dizileri ile adeta çölde bir vaha. Şimdi gelin birlikte bir sonraki Fransızca dizinizi seçelim.

Not: Liste hazırlanırken dijital platformların Türkiye kütüphaneleri esas alınmıştır.

Netflix’teki Fransızca Diziler

On the Verge (6.5)

Orta yaş krizinde olan biri şef, biri bekar anne, biri mirasçı ve diğeri iş arayan dört kadın pandemi öncesinde Los Angeles’ta aşk ve iş sorunlarıyla cebelleşirler. Julie Delpy imzası taşıyan bu dizi 12 bölümden oluşuyor ve her bölüm 35 dakika.

Call My Agent (8.3)

Türk televizyonlarına da “Menajerimi Ara” adıyla uyarlanmış bu diziye aşina olabilirsiniz. Menajerlerin ve ünlü oyuncuların hayatlarına yakın bir mercek sunan bu dizi karakterlerin iş ve özel hayatlarını konu ediniyor. 24 bölümden oluşan dizinin her bölümü ortalama 52 dakika.

Family Business (7.4)

Bahtsız bir girişimci olan Joseph, Fransa’nın esrarı yasallaştırmak üzere olduğunu öğrenir. Bunu hayatını değiştirecek bir fırsat olarak gören Joseph ve ailesi, kasap dükkanlarını Fransa’nın ilk esrar kafesi haline dönüştürmeye karar verirler. 3 sezondan oluşan bu dizi toplamda 18 bölüm.

Marseille (6.9)

20 senedir Marsilya’da başkanlık yapan Taro, yönetimi yardımcısına devretmek isterken fikrini değiştirir. Fakat bu karar değişikliği ikili arasında bir savaş başlatır. Güç, yolsuzluk ve kefaret hikayesi olan bu dizi 16 bölümden oluşuyor. Her bölümü ortalama 40 dakika.

Léa’nın 7 Yaşamı (7.5)

Léa, bir sabah 1991 yılında henüz genç yaşındayken kaybolan Ismaël’in bedeninde uyanır. Ardından Ismaël’in başına gelenleri kurcalamaya girişir. Her sabah bir başka bedende uyanarak cevapların peşine düşer. 7 bölümlük bu dizinin her bölümü 45 dakika.

Lupin (7.5)

Unutulmaz eser Arsen Lüpen’den esinlenen bu dizide centilmen hırsız Assane Diop, zengin bir ailenin yıllar önce babasına yaptığı haksızlığın intikamının peşine düşer. 3 sezon halinde 17 bölümü yayınlanmış olan dizi hala devam etmekte.

The Eddy (7.2)

Sekiz bölümlük bu mini dizi, Paris’te yer alan bir caz kulübün çevresinde olan biteni konu almaktadır. The Eddy, Paris’in farklı kesimlerine ayna tutmasıyla gerçeklik rüzgarı estirir.

Kadınlar Savaşta (7.5)

Yıl 1914, yer Fransa. Gizemli Parizyen fahişe Marguerite’in, aile şirketini yürüten Caroline’in, baş rahibe Agnes’in ve feminist hemşire Suzanne’in yolları kesişir. 8 bölümden oluşan bu mini dizi sizi Birinci Dünya Savaşı Fransası ile yüzleştirecek.

The Forest (7.2)

16 yaşındaki Jennifer bir gece Ardennes’deki kasabasında kaybolur. Başkomiser Gaspard Deker, Jennifer’ı yakından tanıyan yerel polis Virginie Musso ile soruşturmayı yürütür. Bu sırada Eve adlı gizemli ve yalnız bir kadın onlara yardım eder. 6 bölümlük bu mini dizi içinizi ürpertecek.

Aşk Planı (7.1)

Paris’te yaşayan Elsa, eski erkek arkadaşını unutamaz. En yakın arkadaşı ise eski erkek arkadaşını ona unutturabilmek için gizlice bir plan yapar: Erkek bir eskort kiralamak. Ancak plan, beklenenden fazla çalışır ve işler karışır. Bölümleri ortalama 30 dakika ve toplamda 21 bölümden oluşuyor.

La Révolution (6.6)

Fransız Devrimi’nin hayali bir hikayesi. Giyotinin gelecekteki mucidi doktor, aristokratları halkı öldürmeye iten bir hastalığı gün yüzüne çıkarır. 8 bölümden oluşan bu dizi tarih ve kurguyu harmanlıyor.

Versailles (7.9)

Devrim öncesine gitmek ve Fransa’nın şaşaalı kraliyet dönemine kendinizi kaptırmak isterseniz Versailles sizi bekliyor. Versailles Sarayı’nı inşa ettirmeye karar veren 14.Louis’nin karşılaştığı ekonomik ve politik entrikaları takip eden dizi 30 bölümden oluşuyor.


Ayrıca oyun alanını biraz daha genişletmek ve Netflix dışındaki Fransız dizileri ile vakit geçirmek isteyenleri de düşündük. İşte diğer üç platformdan erişebileceğiniz Fransız dizileri!

Amazon Prime Video Fransız Dizileri

Mixte (Voltaire High) (7.9)

Voltaire Lisesi 1963 yılında karma eğitime geçer. Ancak o güne dek yalnızca erkek öğrencilerin okuduğu liseye artık kız öğrencilerin de kabul edilmesi ortalığı karıştıracaktır. Kız öğrencilerin eğitim mücadelesini gözler önüne seren bu dizi 8 bölümden oluşuyor.

Totems (7.2)

1965 yılında, Soğuk Savaş’ın ortasında, Fransız bir roket bilimci neredeyse imkansız bir ajanlık görevine getirilir. Üstelik, gizlice KGB’ye çalışan bir Soyvet kadına aşık olur. İlk sezonu 8 bölümden oluşan dizi hala devam etmekte.

Disney+ Fransız Dizileri

Weekend Family (6.2)

Hafta sonlarını birbirinden tamamen farklı üç kızı ile geçiren baba, bir kez daha aşık olur. Yeni partneriyle aynı eve çıkmayı düşünürken bu üvey ailelik durumu ortalığı iyice karıştırır. 16 bölümü yayınlanmış olan bu dizinin yeni bölümleri yolda!

Parallels (7.0)

Fransa-İsviçre sınırında yaşayan dört gencin hayatı, dünyanın en büyük atom çarpıştırıcısı olan LHC tarafından yapılan bir deneyle alt üst olur. Daha önce Alman yapımı Dark’ı sevdiyseniz bu 6 bölümlük diziye bir şans verebilirsiniz.

BluTV Fransız Dizileri

Une affaire française (6.4)

16 Ekim 1984’te 4 yaşındaki küçük bir erkek çocuğu kaybolur. Ancak saatler sonra cansız bedeni Vologne Nehri’nde el ve ayak bilekleri bağlanmış halde bulunur. Ailesi, küçük Grégory’nin başına gelenlerin ardından yıllarca “The Crow” adlı birinden tehdit mesajları alır. Dizi toplamda 6 bölümden oluşuyor.

La nuit où Laurier Gaudreault s’est réveillé (7.6)

“The Night Logan Woke Up”, Michel Marc Bouchard’ın La nuit où Laurier Gaudreault s’est réveillé adlı tiyatro oyununun bir uyarlaması. Korku, mizah ve dramı tek potada eriten dizi, 1990lar ve 2010lar arasında geçiyor. 5 bölümlük dizi, Logan ile yakın arkadaş olan Mimi ve erkek kardeşi Jules’un geçmişle hesaplaşmasını takip ediyor.


Peki siz bu dizilerden kaçını izlediniz?

Son olarak ben dizi değil, film izlerim diyenleri de unutmadık! “Fransız Sinema Tarihinin En İyi 17 Filmi” içeriğimize göz atmayı unutmayın.

Kaynakça:

https://www.imdb.com/

Yazar Hakkında

Beyza Özdemir

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala