Fransızca Gündem

Fransa Vize Başvurusu Kabul Tavsiyeleri

Avrupa’ya seyahat amacıyla talep ettiğiniz vize başvurunuzun reddedilmemesi için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

Fransa vize başvurunuzu eksiksiz yapmanıza rağmen konsolosluktan ret kararı alabilirsiniz. Bunun sebebi vize talep dosyanızda gözünüzden kaçan bazı detaylar olabilir. Son günlerde buna ilişkin olarak pek çok sosyal medya kullanıcısı dijital platformlarda paylaşımlar yaptılar. Vizelerin neden reddedildiğini merak edenlerin sayısı gittikçe artmaktadır.

Fransa vizeniz birden fazla sebeple reddediliyor olabilir. Bu süreçte başvuru vize talep dosyanıza eklediğiniz evraklar büyük önem taşımaktadır. Fransa vize başvuru sürecinde dikkat etmeniz gereken hususları gelin birlikte inceleyelim:

Fransa vize başvurusu esnasında dikkat edilecekler

Öncelikle belirtmek gerekir ki Fransa ve diğer AB üyesi ülkelerin konsoloslukları, vize ret gerekçesi olarak “başvuru sahiplerinin seyahat amacına inanmadıklarını” ifade ediyorlar.

Formül basit:

Konsoloslukların başvuru sahiplerine vize vermesi = başvuru sahibinin gerçekten turistik bir amacı olduğuna ikna olmak = başvuru sahibinin hedef ülkeye yasadışı bir biçimde yerleşmeyeceğine inanmak

Fransa vize talep sebebinizi açıklayan mektup

Bu konuda vereceğimiz ilk tavsiye, bir mektup aracılığıyla gezi planınızı net ve detaylı bir şekilde açıklamanız olacaktır. Aynı zamanda bu planı ek belgelerle (otel rezervasyonu, etkinlik daveti/bileti, gidiş dönüş uçak bileti vs.) de desteklemelisiniz.

Fransa vizesi ret sebebi

İkinci olarak, birinci sınıfta ve dördüncü sınıfta olan öğrencilerin başvuru esnasında geri dönüş planlarını ve geri dönüşteki planlarını net bir şekilde konsolosluğa ispatlamaları gereklidir. Aksi takdirde birçok benzer dosyada ret alındığını ifade etmiş olalım.

Fransa vizesi ve uzun seyahat planı

Üçüncü olarak, seyahat planının uzun tutulmamasına özen gösterilmesi gerekiyor. Birkaç istisna dışında Schengen ülkeleri ilk etapla 15/30 günlük bir turist vizesi vermekte ve her bir sonraki başvuruda bu süreler uzayabilmektedir.

Son olarak ifade edelim ki takdir her zaman konsolosluklara aittir. Yeter ki başvurunuz doğru, eksiksiz ve tutarlı olsun.

Eğer bu içerik ilginizi çektiyse “Fransa uzun dönem vizesine nasıl başvurulur?” yazımıza da göz atmayı unutmayın!

Yazar Hakkında

İkbal Baş

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala