Gündem

Strasbourg Üniversitesi: “Yardıma Hazırız”

Strasbourg Üniversitesi talep edildiği takdirde bölgedeki üniversitelere yardımda bulunmaya hazır olduklarını belirtti.

Strasbourg Üniversitesi, Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenenlerin yanında olduğunu ifade etti. 14 Şubat Salı günü Twitter’dan yaptıkları paylaşımda üniversite yetkilileri, talep edildiği takdirde bölgedeki üniversitelere yardımda bulunmaya hazır olduklarını belirtti:

“Strasbourg Üniversitesi, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler ile dayanışma içerisindedir. Üniversite, özellikle Antakya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Halep, Mardin, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve İdlip’teki öğrencilerinin, araştırmacılarının, eğitimcilerinin ve üniversite personellerinin yanında olduğunu ifade etmektedir. İstek dahilinde bu üniversitelere destek vermeye hazırdır. Bunun yanı sıra bu kampüslerde binaların yeniden inşası ve eğitim materyallerinin yeniden sağlanması sürecinde destek veren uluslararası toplulukların çalışmalarında da üstüne düşeni yapacaktır. Vatandaşların aydınlatılması ve akademik değerlerin savunulması konusunda tüm üniversitelerin bürünmesi gereken role son derece bağlıyız.”

Strasbourg Üniversitesi’nin çok sayıda Türk öğrenciyi bünyesinde barındırdığı biliniyor.

Fransa, felaketin ilk gününden itibaren bölgeye etkin yardım sağlamış, son olarak Adıyaman’da bir sahra hastanesi kurmuştu.

Yazar Hakkında

Fransız Gastesi

1 Yorum

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala