#İyiBilgi

Fransızlar Hakkında Doğru Bilinen 4 Yanlış

Yazar Sıla

Fransızlar romantik mi? İngilizce bilmiyorlar mı? Fransız şıklığı nedir? İşte bugüne dek doğru bildiğimiz Fransız klişeleri!

Fransız klişeleri… Fransa deyince herkesin aklına bazı genellemelerin ve stereotiplerin gelmesi oldukça yaygındır. Ancak gerçek, tabii ki klişelerden çok daha karmaşık ve çeşitlidir. Fransızların kişilikleri, ilgi alanları ve yaşam tarzları, her bireyin kendine özgü özellikleriyle şekillenir.

Birçok kişi Fransızları sürekli şık giyinen, romantik ve şarap içmeye düşkün olarak hayal eder. Ancak bu klişelerin çoğunun gerçekliği yansıttığı söylenemez. Bu yazımızda Fransızlar hakkında doğru bilinen yanlışları açıklıyoruz!

Fransızlar kabadır.

Bunu söyleyen kişinin nereden baktığına göre farklı bir yorum yapabiliriz. Örneğin, Fransa’nın kuzeyi ve güneyindeki insanları daha sıcakkanlı olarak tanınırken, Parisliler kaba ve dik başlı olarak biliniyorlar.

Şunu da eklemek gerekir, Fransızların kaba olduğundan şikayet eden arkadaşlarım şimdiye kadar buraya turist olarak gelen ve aşırı popüler bölgelerden başka hiçbir yeri ziyaret edemeyenlerdi. Bu tarz yerlerde garsonlar iş yoğunluğundan bitap düşmüşken ayrıca kibarlıklarını düşünemeyebilirler… Bir de Fransızlar sindirerek yemeye alışkınlardır o yüzden servis için acele etmemenizi öneririz. Yoksa garsonu sinirlendirebilirsiniz 🙂

Buna ek olarak Fransızlar, geleneksel olarak doğrudan ve açık bir şekilde düşüncelerini ifade etmeye meyilliler. Bu bazen diğer kültürlerdeki insanlar için kaba veya aşırı dürüst olarak algılanıyor. Kişisel algılamayın, Fransızlar münakaşayı seviyorlar!

Fransız erkekleri romantiktir.

Aslına bakarsanız, Fransız erkekleri genellikle sevgilerini ifade etmekten çekinmiyorlar. Kamusal alanda el ele tutuşma, öpüşme veya yakın davranışlar sergileme konusunda nispeten rahatlar. Sevdiklerine gösterişsiz ama anlamlı hediyeler vermeyi severler.

Diğer taraftan, romantikliğin bireysel bir özellik olduğunu hatırlatalım. Herkesin aynı olmasını beklememek gerekir 🙂

Fransızlar her zaman çok şık giyinir.

Moda ne kadar değişirse değişsin Paris stili hiç değişmez! Zira, Fransızlar gardroplarında sade ve zamansız parçaları tercih ediyorlar. Bu da her daim şık ve göz alıcı olmalarını sağlıyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse Fransızlar sokağa, jogging tarzı spor kıyafetlerle çıkmayı yadırgıyorlar. Genelde klasik kesim, doğal materyallerden yapılan kıyafetler tercih ediyorlar. Buna ek olarak, renk ve doku uyumuna da özen gösterdikleri için oldukça sade ve şık bir izlenim bırakıyorlar. Hatta öyle ki, “çabasız şıklık” terimi Fransızlar sayesinde ortaya çıkmış olabilir.

Bununla birlikte, moda anlayışının yeknesak olmadığını, bulunduğunuz bölgeye göre değiştiğini ve hatta gençler arasında bol paçalı pantolon, sweatshirt ve crop topların çokça rağbet gördüğünü de belirtelim 🙂

Fransızlar İngilizce konuşamaz.

Fransızların İngilizce konusunda dünya şampiyonu olmadıkları su götürmez bir gerçek. Ancak şimdiye kadar tanıştığım bütün Fransızlarla İngilizce iletişim kurabildik. İlginç olan şey, çoğunun İngilizce konuşabilseler dahi İngilizcelerinin berbat olduğunu düşünmeleriydi.

Fransızlar durumları kritik etmekten hoşlanırlar. Birisi İngilizce konuşmaya başladığında çevresindekiler mutlaka İngilizce aksanı hakkında bir yorumda bulunur. Bunun da, İngilizce konuşma konusundaki cesaretlerini daha da kırdığını düşünüyorum. Dolayısıyla, tavuk yumurta misali: Bilmedikleri için konuşmuyorlar, konuşamadıkları için öğrenemiyorlar 🙂

Ancak İngilizcelerinin kötü olmadığını belirtmeniz halinde konuşmanın daha rahat bir hale bürünmesi muhtemel 🙂

Peki sizin doğru olup olmadığını merak ettiğiniz Fransız klişeleri neler? Yorumlarda belirtin.

Son olarak Fransa hakkında bilmiyor olabileceğiniz ilginç bilgileri derlediğimiz yazımıza göz atmayı unutmayın!

Yazar Hakkında

Sıla

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala