Gündem Kültür Sanat

Fransa’da Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (1 Kasım 2023)

Fransa’da resmi tatil olan 1 Kasım, günü sinemada geçirmek için harika bir fırsat! Bu hafta vizyona giren filmler sizlerle!

Kasım ayına yepyeni 14 filmle merhaba diyoruz. Özellikle resmi tatil olan bugün, birçok sinemasever için kaçırılmayacak bir fırsat. Cannes ve Berlin gibi önemli film festivallerinde prömiyerlerini yapmış birçok filmin yanısıra Miyazaki’nin yeni animasyon filmi ve bir belgesel serisiyle bu hafta zengin bir vizyonla karşı karşıyayız. İşte bu hafta vizyona giren filmler!

À l’intérieur – Inside (Vasilis Katsoupis)

Tecrübeli bir hırsız olan Nemo, New York’taki lüks bir apartman dairesinde mahsur kalır. Sanat eserleriyle süslenmiş olan bu adamın hayatta kalmak ve kaçmaya çalışmak için yaratıcılık ve azim göstermesi gerekecektir.

Flo (Géraldine Danon)

“Atlantik’in küçük sevgilisi” olarak da bilinen Florence Arthaud, her şeyden önce büyük bir denizciydi. Erkekler dünyasında benzersiz olan olağanüstü rekoru, 1990 yılında Route du Rhum’da kazandığı zaferle zirveye ulaştı.

Flo, bu kahramanlıkların ötesinde, neredeyse hayatına mal olan bir trafik kazasından sonra hayallerini yaşamak için burjuva çevresini ve kendisi için tasarlanan hayatı reddetmeye karar veren son derece özgür bir kadının inanılmaz kaderini anlatıyor.

L’enlèvement (Marco Bellocchio)

1858’de Bologna’nın Yahudi mahallesinde Papa’nın askerleri, Mortara ailesinin evine baskın düzenler. Kardinalin emri üzerine yedi yaşındaki oğulları Edgardo’yu almaya gelirler. Edgardo, bebekken dadısı tarafından gizlice vaftiz edilmiştir ve papanın tartışılmaz yasasının buyurduğu üzre katolik eğitimi alması gerekir. Ancak Edgardo’nun üzgün ailesi, oğullarını geri almak için her şeyi yapacaktır. Liberal İtalya’daki kamuoyunun ve uluslararası Yahudi topluluğunun da desteklediği Mortara kavgası hızla siyasi bir boyut kazanır. Ancak Kilise ve Papa, gittikçe sarsılan bir güç kurmak amacıyla çocuğu geri vermeyi reddeder.

Portraits Fantômes (Kleber Mendonça Filho)

Cannes Film Festivali’nin bu yılki özel seçkisinde yer alan Portraits Fantômes, seyirciyi Brezilya’nın Pernambuco başkenti Recife şehrine zaman, sinema, ses, mimari yoluyla çok boyutlu bir yolculuğa çıkarıyor. Arşivleri, kurguları, film alıntılarını ve kişisel anıları bir araya getiren bu empresyonist ziyaret, hem şehrin bir haritası hem de 20. yüzyıl boyunca eğlencenin, hayallerin, umutların ve duyguların yuvası olan sinemaya bir övgüdür. Bu oyunbaz gezintide bireyler karakterlerle, mekânlar ortamlarla, sözcükler diyaloglarla birleşiyor.

Le Garçon et le Héron (Hayao Miyazaki)

Annesini bir yangında kaybetmesinin ardından 11 yaşındaki Mahito, büyüdüğü köyün kırsal kesiminde yaşamak üzere Tokyo’yu terk etmek zorunda kalır. Babasıyla birlikte devasa bir malikaneye yerleşir. Burada onun rehberi haline gelerek çevresindeki dünyayı anlamasına ve hayatın gizemlerini çözmesine yardımcı olan gri bir balıkçılla tanışır.

Bu hafta vizyona giren diğer filmler ise şöyle:
  • Complètement cramé ! (Gilles Legardinier)
  • Inestimable (Eric Fraticelli)
  • Le repaire des contraires (Léa Rinaldi)
  • Le Théorème de Marguerite (Anna Novion)
  • MMXX (Cristi Puiu)
  • Monsieur le Maire (Karine Blanc, Michel Tavares)
  • Zorn I (Mathieu Amalric)
  • Zorn II (Mathieu Amalric)
  • Zorn III (Mathieu Amalric)
Son olarak, geçen haftanın filmlerine göz atmak için:
Kaynakça : 

http://www.cinedi.com

https://www.allocine.fr

Yazar Hakkında

Tuğçe Karabacak

1 Yorum

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala