#İyiBilgi Fransızca

Fransızca Aşk Sözleri

Je t’aime, mon amour, mon cœur, ma poupette… aşkın dilinde sıklıkla kullandığımız en güzel Fransızca aşk sözlerini sizin için derledik!

Fransızca yabancılar için çok özel bir üne sahip! Dilin zenginliği özellikle tarihi ve sanatsal kültürüyle bağlantılıdır ve bu durum Fransa’ya romantik bir bakış açısı kazandırır. Fransız dilbilimi yabancılar için çok çekici olma eğilimindedir ve aşkla ilgili birçok Fransızca terim herkes tarafından bilinir! Gerçekten de aşk Fransızcanın en çok öne çıkan klişesidir. Öyleyse, lafı daha fazla uzatmadan, Fransızcanın romantik klişesinin ardındaki nedenleri keşfedelim. Ardından da sizleri sevgilinizi mutlu edebileceğiniz en güzel Fransızca aşk sözleri ile baş başa bırakalım.

Aşkın Dili Fransızca

Fransızcanın “romantik dil” olarak nitelendirilmesi bir yanılsamanın ötesinde başlı başına bir gerçekliktir. Bu durum, yapılan anketlerde ortaya çıkan sayılar ile de ortaya konmuştur. Dil uygulaması olan Babbel tarafından 2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre, Fransızca “aşk dilleri” sıralamasında başı çekmektedir.

Aşkın dillerin sıralaması şu şekilde:

  1. Fransızca (34%)
  2. İtalyanca (24,4%)
  3. İspanyolca (15,8%)
  4. İngilizce (12%)
  5. Almanca (3,4%)
  6. Portekizce (3%)
  7. Diğer (%7,4)

Fransızca Romantik Kelimeler Google Aramalarının Zirvesinde!

Anket sonucu hiç şüphesiz Fransızca için ezici bir zaferi ilan ediyor. Yabancıların en sevdiği Fransızca sözcüklerinde de çoğunlukla romantizmle ilgili terimler olduğu göze çarpmaktadır: “je t’aime”, “chérie” ya da “amour”. Anlamlarını bilmeyen yoktur ancak biz bu romantik Fransızca kelimeleri yine de sırasıyla söyleyelim: “Seni seviyorum”, “tatlım”, “aşkım”.

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google da aynı sonuca varmış. Fransız dilinde en çok aratılan kelimelerin 34’ünün Fransızca aşk sözleri olduğu ortaya çıkmıştır. En popüler çeviriler arasında “Je t’aime (seni seviyorum)”, “mon amour (aşkım)” ve “tu me manques (seni özledim)” yer aldı.

Ne Yaparsan Yap, Aşk İle Yap: Fransızca Öğrenmek Dahil!

Yabancılar, Fransızca öğrenmeye başlamalarının ana nedenlerinden birisi olarak Fransızcayı gösteriyor. Babbel’in 2016’da yaptığı ankete göre, katılımcıların %90,5’i yabancı dili aşk amacıyla öğrenmeye hazır olduklarını belirtmiştir! Bu nedenle aşk dilini öğretmek Fransızca öğretmenleri için iyi bir fırsat olabilir. Gerçekten de birçok yabancı, ikinci yabancı dil olarak Molière’in dilini öğrenmek istiyor. Sonuç olarak Fransızcanın bu romantik imajı, dünyanın dört bir köşesinde Fransızca öğretimi için faydalı olabilecektir.

En Çok Kullanılan Fransızca Aşk Sözleri

Fransızca aşk sözleri
Fransızca Aşk Sözleri : Je pense à toi ! (Seni Düşünüyorum)
  • Je t’aime ! (Seni seviyorum)
  • Avant de te rencontrer, je ne savais pas ce que voulait dire le mot « amour ». (Seninle tanışmadan önce, “aşkın” ne demek olduğunu bilmiyordum)
  • S’il te plaît, embrasse-moi. (Lütfen, öp beni / sarıl bana)
  • Tu es d’une beauté incroyable. (İnanılmaz bir güzelliğin var)
  • Je souris encore quand je pense au moment où on s’est croisés pour la première fois. (İlk defa karşılaştığımız anı düşündükçe hala gülümserim)
  • Je rêve de vieillir à tes côtés. (Senin yanında yaşlanmanın hayalini kuruyorum)
  • Grâce à l’amour que tu me portes, j’ai enfin l’impression d’exister. (Yaşıyor olduğum hissine bana verdiğin aşkın sayesinde kavuştum.)
  • Avec toi, je me sens en sécurité. (Seninle güvende hissediyorum)
  • Mon âme t’appartient. (Ruhum sana ait)
  • Tu es unique ! (Sen eşsizsin)
  • Tes yeux peuvent éclairer même la nuit la plus sombre. (Gözlerin, en karanlık geceyi dahi aydınlatabilir)
  • J’ai besoin de toi. (Sana ihtiyacım var)
  • Tu me manques ! (Beni eksik bıraktın / seni özledim)
  • Je ne veux personne d’autre à mes côtés, à part toi. (Senin dışında, yanımda kimsenin olmasını istemiyorum)

Fransızca Aşk Sözleri : Mon Amour (Aşkım)

Müjde! Fransızca öğrenmek isteyenler için tavsiyeler verdiğimiz diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!

Fransızca Öğren: Fransızca Podcast Önerileri

Aktif Kitap Okuma Yöntemi İle Fransızca Öğrenin

Yazar Hakkında

Fransız Gastesi

1 Yorum

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala