Fransızca

Fransızca Podcast Tavsiyeleri

Yazar Selin Bal

Yabancı dil öğreniminde dinlemek neden önemlidir? Fransızca öğrenirken dinleyebileceğiniz podcast önerilerimizi bu içerikte derledik.

Fransızca öğrenmekte olanlar, öğrenmeyi isteyenler, öğretenler: Bu içerik sizler için hazırlandı! Yazı içerisinde ilk olarak dil öğreniminde dinlemenin önemine değineceğiz. Ardından dil öğrenimine dair pratik birkaç bilgiyi sizlerle paylaşacağız. Son olarak ise birbirinden faydalı Fransızca podcast hesaplarını aktaracağız. Başlayalım!

Fransızca Öğrenirken “Dinleme” Neden Önemlidir?

Dil öğrenmeyi çocuklar sadece dinleyerek başarabilirken, yetişkinler için bu her zaman zor ve zahmetli bir süreç olarak görülür. Ancak bu ne kadar doğru, gelin birlikte bakalım.

1984 yılında Bangkok’taki Amerikan Üniversitesi, öğrencilerine yaklaşık bir yıl boyunca yalnızca dinleyerek, hiç konuşmadan yabancı dil öğretmeye çalıştı. Sonuç başarılı oldu ve yetişkinlerin de tıpkı çocuklar gibi dinleme yoluyla dil öğrenebileceği görüldü. Sonuç olarak bu metot ile dil öğretimlerine devam ettiler.

Konuşurken cümle yapılarını sürekli olarak düşünmek, anadilimizdeki kelimelerin tam karşılığını aramak, gramer hatası yapmamaya çalışmak bizi hem yorar hem de yerli bir konuşmacı gibi konuşmamızı önler. Dolayısıyla yol yakınken bunun önüne geçmek önemlidir.

Biz de sizlere çocuklar gibi dinleyerek Fransızca öğretecek, konuşurken daha rahat hissetmenizi sağlayacak ve Fransızcanızı ilerletmenize yardımcı olacak, özenle derlediğimiz Podcast önerilerimizle geldik!

En Çok Dinlenen Fransızca Podcast Kanalları

News in Slow French

Gündemi televizyon veya radyodan derlenen haberler üzerinden takip etmenizi sağlayan bir podcast kanalı. Elbette bunu, normalde daha yavaş konuşulan bir Fransızca ile yapıyor. Site ayrıca seviyenize göre içeriklere erişmenize de imkan tanıyor. News in Slow French kanalına bu linke tıklayarak erişebilirsiniz.

Fransızca podcast : News in Slow French

One Thing in a French Day

Bu kanal, her yeni podcast ile bizlere Fransa’da yaşamdan kesitler veriyor. Diyaloglar kütüphane, kuaför ya da plaja gibi yerlerde geçiyor. Gündelik olaylar üzerinden, normal hızda konuşulan bir Fransızca ile pek çok konuda kelime öğrenimine katkı sağlıyor. Kanalın ücretsiz Fransızca podcast serisine bu linke tıklayarak erişebilirsiniz.

Fransızca ücretsiz podcast : One Thing in a French Day

The InnerFrench Podcasts

Bilgi verici olmasının yanısıra, sohbet havasında hazırlanan bu seri ile Fransızcanızı geliştirirken ilginç şeyler öğreneceksiniz. Blog sayfasında ve YouTube kanalında da aktif olan Hugo, oldukça anlaşılır bir Fransızca ile konuşuyor! Podcast içeriklerini bu linke tıklayarak erişebilirsiniz.

Fransızca podcast : InnerFrench

French with Jeanne

Bir öğretmenden ziyade arkadaş edasında bir üslubu olan Jeanne, bizlerle kendi hayatından kesitler paylaşıyor. İşi, hobileri, seyahatleri gibi farklı konulardan bahsetmesi kelime dağarcığınıza büyük katkı sağlayacaktır! French with Jeanne sayfasına bu link üzerinden erişebilirsiniz.

LanguaTalk Slow French

Genel bir yabancı dil öğrenme sitesi olan LanguaTalk, bu Podcast serisini bizlerle Fransızca paylaşıyor! Tane tane konuşan ve neredeyse her söylediğini İngilizce de tekrar eden Gaëlle ile Fransız dili ve kültürüne dair pek çok şey öğreneceksiniz.

Fransa Gündemi Podcast Serisi: L’Heure du Monde

Son olarak Fransa gündemini uzman konuklarla ele alan bir podcast kanalı: L’heure du Monde. Meşhur Fransız gazetesi Le Monde’un inisiyatifinde içerik üreten bu kanal, yer yer ileri seviye bir Fransızca gerektirebilir.

Voilà ! Peki siz Fransızcayı ne kadar sürede ve hangi yöntemlerle öğrendiniz? Tecrübelerinizi ve tavsiye ettiğiniz sayfaları yorumda bizlerle paylaşabilirsiniz.

Fransızca öğrenimi ile ilgili faydalı bilgilere, Youtube kanallarına, ücretsiz erişilebilir kaynaklara ve alternatif öğrenme yöntemlerine sitemizdeki Fransızca sekmesinden erişebilirsiniz.

Bon courage !

Yazar Hakkında

Selin Bal

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala