Fransızca

Online Fransızca Öğrenmek İçin En İyi 7 Site

Fransızca öğrenmenize ve seviyenizi ilerletmenize yardımcı olacak online Fransızca içerik sitelerini bu yazımızda bulacaksınız.

İngilizceden sonra dünyada en çok öğretilen ikinci dilin Fransızca olduğunu biliyor muydunuz? Şaşırtıcı görünebilir, ancak Fransızca dünyanın birçok yerinde ilgiyle öğrenilmeye ve öğretilmeye devam ediyor. Yabancılar için öğrenilmesi zor bir dil olmaya devam etse de, öğretilen diller sıralamasında en üstlerde yer alıyor. Peki, parmaklarınızın ucu ile “Voltaire’in dilini” öğrenmek mümkün desek? İşte online Fransızca öğrenmek için tavsiye edebileceğimiz en iyi 7 siteyi sizin için derledik!

Online Fransızca Öğrenebileceğiniz Siteler

Bonjour de France : Ücretsiz Online Fransızca Dersleri!

Bonjour de France web sitesi çok çeşitli ücretsiz Fransızca giriş kursları sunmaktadır. 1998 yılında kurulan bu platform Fransızca öğrenmeye başlamak için mükemmel bir araçtır. Sayfa üzerinde düzenli olarak içerikler güncellenir ve öğrencilerin kendi kendini değerlendirmeleri için seviye testleri mevcuttur.

Üstelik Fransız kültürüne ilişkin aylık yayınlanan Fransızca ücretsiz dergiye de yine site üzerinden erişebilirsiniz.

Online fransızca siteleri

Français avec Pierre : Sempatik Fransızca Öğretmeni!

Pierre, Fransız gelenekleri ve alışkanlıkları hakkındaki bilginizi geliştirmenize yardımcı olacak eğlenceli video içerikleri hazırlamaktadır. Ayrıca Fransızca öğrenenlerin en çok hata yaptıkları konulara ilişkin hazırladığı içerikler de oldukça faydalıdır.

Site üzerinde 49€ ücret karşılığında Fransızca dersleri ve dil bilginizi geliştirmek için kitaplar da satılmaktadır. Bu sayede Fransızcanızın daha hızlı ilerlemesini sağlayabilirsiniz.

Sitenin üslubu ve Pierre’in eğlenceli yanı, sizi Fransızca öğrenmeye teşvik edecek! Web sitesine bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Youtube sayfasına da erişmeyi unutmayın!

Français Facile : Kolay Fransızca!

Français Facile, Fransızca öğrenmek için en ünlü web sitelerinden biridir. Çok sayıda dilbilgisi ve fiil çekimi konusunda geniş bir alıştırma yelpazesi bulacaksınız. Alıştırmalara herkes ücretsiz olarak erişebilir.

Seviyenizin ne olduğunu görmek için bir test yaparak başlayın ve sonra üzerinde çalışın! Tüm sorularınızı özellikle aktif forumdaki diğer kullanıcılara sorabilirsiniz! Her ay ezberlenecek yeni konular almak için haber bültenine abone olun.

TV5 Monde : Fransızcayı Eğlenerek Öğrenin!

TV5MONDE televizyon kanalı, A1 seviyesinden (başlangıç) C1 seviyesine (ileri) kadar çok sayıda alıştırma sunulmaktadır. Kültür, insan hakları, gastronomi, tarih, gündem, jeopolitik ve bilim gibi pek çok temada Fransızca içerik bulmanız mümkün.

Üzerinde çalışmak istediğiniz konuyu “Keşfet” bölümüne giderek seçebilirsiniz. Örneğin, “Fransızca sıfat olarak kullanıldığında renklerin isimleri nasıl çekimlenir?” şeklinde spesifik sorularınıza da bu sitede yanıt bulabilirsiniz.

“Seyahat” bölümüne ayrı bir parantez açmak gerekir. Bu kısımda, Fransızca dinleme becerilerinizi pek çok çeşitli video aracılığıyla geliştirmeniz mümkündür.

Son olarak dil bilginizi geliştirmek isterseniz, pek çok alıştırma da düzeltmeleri ile birlikte site üzerinde ücretsiz erişime açıktır. TV5MONDE ayrıca çeşitli oyunlar aracılığıyla size Fransızcayı sevdirerek öğretecek ideal sitelerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

FUN MOOC : Online Fransızca Derslere Erişim

Fun Mooc (France Université Numérique), dünyanın en prestijli üniversiteleri tarafından verilen Fransızca derslere online erişiminizi sağlayan bir web sitesidir. Alliance Française tarafından desteklenen bu platformda, Fransızcanın temellerini öğrenmek için sayısız video bulacaksınız!

Molière’in dilini öğrenmeye başlamak ve dilediğiniz konuda uzmanlaşabilmek için ihtiyacınız olan tüm araçlara sahipsiniz! Siteye erişmek için bu linki kullanabilirsiniz.

J’APPrends : Telefonunuzu Dil Öğrenme Aracı Haline Getirin

J’APPrends uygulaması, Fransızca konuşamayan veya yazamayan ve cebinde bir telefonu olan tüm yetişkinler için özel olarak tasarlanmıştır. Uygulamanın kullanımı kolaydır ve uygulama size çok sayıda eğlenceli video ve tekrar kitabı sunmaktadır. Gerçek hayattaki durumların içine girdiğinizde Fransızcayı daha hızlı öğreneceğinizi düşünüyorsanız bu uygulama tam olarak size göre! Şimdi buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Français Premiers Pas : Fransızcaya İlk Adım

Français Premiers Pas, Fransızcanın temellerini öğrenmeniz için özel olarak tasarlanmıştır. Tamamen ücretsizdir ve 8 günlük durum üzerinden Fransızcayı öğretmeyi amaçlar:

  • Selamlaşma ve kendini tanıtmak
  • Yön sormak
  • Toplu taşıma araçlarını kullanmak
  • Otele giriş yapmak
  • Restoranda sipariş vermek
  • Marketten alışveriş yapmak
  • Giyim mağazasından alışveriş yapmak
  • Hobiler hakkında konuşmak ve bilgi istemek
Online Fransızca : Günlük Konuşmalarla Fransızca Öğrenin

Uygulamayı Apple Store veya Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

Fransızca öğrenimine ilişkin hazırladığımız diğer içeriklere de sitemizdeki Fransızca başlığına tıklayarak göz atabilirsiniz.

Kaynak: Monisap.com
Kapak Görseli: Preply

Yazar Hakkında

Fransız Gastesi

1 Yorum

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala