#GasteKüpürü

#GasteKüpürü (26 Şubat-5 Mart)

Fransa haftalık bülten

Fransa’da geçtiğimiz hafta hangi önemli gelişmeler yaşandı?

Fransa’dan öne çıkan haberleri derlediğimiz, Fransa haftalık bülten içeriğimiz Gaste Küpürü ile birkaç dakikada Fransa’da olan biten her şeyi öğrenebilirsiniz.

Geçmiş olsun Malatya!

Fransa haberlerine başlamadan önce, 27 Şubat tarihinde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde yaşanan can kaybı ve yaralanmalar sebebiyle; depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acılı yakınlarına sabırlar diliyoruz. Aklımız, yüreğimiz Türkiye’de!

Ekibimizden Sıla’nın kaleme aldığı “Depremin ertesinde Hatay’ı yeniden inşa etmek” başlıklı yazımıza göz atmayı unutmayın!

Fransa Afrika’dan Çekiliyor!

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Afrika ziyareti esnasında Afrika kıtasındaki Fransız askeri birliklerinin varlığının gözle görülür biçimde azalacağını açıkladı.

Dünya genelinde Fransa’ya karşı “sömürgecilik” tepkileri son günlerde artış göstermişti.

Fransa haftalık bülten : Fransa Afrika'dan çekiliyor!

Aliyev’den Fransa’ya Sömürge Tepkisi!

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Fransız hükümetine “deniz aşırı topraklardaki halkların haklarına saygı gösterin” çağrısı yaptı.

Fransız Ordusundan Son Yılların En Büyük Tatbikatı!

Fransız ordusu, soğuk savaşın bitiminden bu yana en büyük askeri tatbikatını bu hafta gerçekleştirdi. Tatbikat, 7.000 askerin katılımıyla Arnland isimli farazi bir ülkede yapıldı.

Fransa’da Uyuşturucu Alarmı

Fransa’da 2022 yılı boyunca toplam 156,7 ton uyuşturucu madde güvenlik birimlerince tespit edilerek yakalandı.

Fransa’dan Sosyal Medya Reformu: Sosyal Medya Kullanımı Veli İzni Gerektirecek!

Fransız meclisi, 15 yaşından küçüklerin sosyal medyaya erişimini veli iznine bağlayan kanun tasarısını kabul etti. Hükümetin bu açılımı ülke genelinde büyük destek gördü.

Fransa’da Gündem Yeniden Grev: Büyük Gün 7 Mart

Fransa’da hükümetin emeklilik reformuna karşı tepkiler hız kesmeden devam ediyor. 7 ve 8 Mart tarihlerinde gerçekleşecek grevler sebebiyle Charles de Gaulle havalimanından gerçekleşecek uçuşların %20’si, Orly’den gerçekleşecek uçuşların ise %30’u iptal edilecek.

İşçi konfederasyonu CGT, emeklilik reformuna tepki olarak “Fransız ekonomisine diz çöktürme” çağrısı yapmıştı.

PSG’li Yıldız Futbolcu Hakkında Soruşturma!

PSG’nin Faslı yıldızı Achraf Hakimi hakkında tecavüz suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Ardından yapılan soruşturma kapsamında elde edilen deliller ve mağdur ifadeleri sonucu Hakimi hakkında dava açıldı.

Fransa Turizm Rekoru Kırdı!

Fransa, 2022 yılında yabancı turistlerden elde ettiği 58 milyar € gelir ile kırılması güç bir rekora imza attı.

Fransa Haftalık Bülten : Fransa turistik yerleri sayesinde turizm rekoru kırıldı!

Fransa Futbol Federasyonu’nda Sular Durulmuyor!

Hakkında cinsel taciz suçlamasıyla soruşturma başlatılan #Fransa Futbol Federasyonu başkanı Noël Le Graët görevinden istifa etti. İstifanın hemen ardından Federasyon başkanı Noël Le Graët’nin avukatı, Fransa spor bakanı hakkında “karalama” sebebiyle suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Fransız Filozof Alain Badiou’dan Türkiye’ye Taziye Mesajı!

Yaşayan en büyük filozoflar arasından gösterilen Fransız filozof Alain Badiou, Türkiye’de yaşanan depremin ardından e-posta yoluyla destek ve taziyede bulundu.

Badiou’nun bu duygusal mesajını Selin Bal sizler için derledi!

Fransa Haftalık Bülten: Fransa Enflasyon Oranı

Fransa İstatistik Kurumu, Şubat ayı enflasyon oranını %6,2 olarak açıkladı. Gıda ürünlerinde ise bu oran %14,5’e yükseliyor.

Kylian Mbappe’den Türkiye’ye Destek!

Türkiye’de depremzedelere destek amacıyla başlatılan “Omuz Omuza” kampanyasına Fransız yıldız Kylian Mbappe’den destek geldi. Mbappe’nin Türk bayraklı paylaşımı 1 milyona yakın beğeni aldı.

Kylian Mbappé, bu hafta oynana müsabakalar sonrası 201 golle PSG tarihinin en golcü futbolcusu ünvanını elde etmişti.

Çocukların hayalleri benim için çok önemlidir. Onlara her ne pahasına olursa olsun yardımcı olacağım. Türkiye için her şey çok daha güzel olacak.

Kylian Mbappé, Paris Saint Germain

Fransa’da Ücretsiz HPV Aşısı

Fransa orta okullarda ücretsiz HPV aşısı kampanyası başlatıyor. Eylül ayından itibaren 5. sınıf öğrencileri HPV aşısını isterlerse ücretsiz yaptırabilecek. Aşı, rahim kanserine yol açan papillomavirus türüne karşı koruma sağlıyor.

Yazar Hakkında

Fransız Gastesi

Yorum yap

Paylaş
Bağlantıyı kopyala